Najmenej 22 mŕtvych pri výbuchu prasknutého ropovodu v Číne

NETKY.SK • 22 November 2013, 12:17 • 2 min
Najmenej 22 mŕtvych pri výbuchu prasknutého ropovodu v Číne

PEKING - Najmenej 22 ľudí prišlo dnes o život pri explózii počas opravárenských prác na ropovode vo východnej časti Číny. Informovali o tom miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Prasknuté podzemné potrubie pri meste Čching-tao sa vznietilo a vybuchlo v čase, keď sa na ňom vykonávali opravárenské práce, informovala agentúra Sinchua s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov. Požiar, ktorý ochromil prevádzku v ropnom termináli v meste Čching-tao, trval niekoľko hodín. Úrady vylúčili teroristický útok, no incident je stále predmetom vyšetrovania.

Fotografie, ktoré agentúra zverejnila Sinchua, zachytávajú zničené vozidlá a poškodenú cestu prechádzajúcu ponad ropovod patriaci štátnej ropnej spoločnosti Sinopec. Po explózii vznikla na ceste obrovská diera, do ktorej spadol jeden kamión. Ropovod sprevádzkovaný koncom augusta tohto roku, ktorý stál v prepočte 150 miliónov eur, vedie ropu zo štvrte Chuang-tao v meste Čching-tao do neďalekého prístavu Wej-fang.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies