Na ulici Záhradnícka havaroval autobus, 12 ľudí je zranených (

NETKY.SK • 28 Júl 2011, 12:07 • 2 min
Na ulici Záhradnícka havaroval autobus, 12 ľudí je zranených (

Na ulici Záhradnícka havaroval autobus, 12 ľudí je zranených (

slovakia

left justify in out

img

Na bratislavskej ulici Záhradnícka havaroval dnes autobus mestskej hromadnej dopravy. Autobus číslo 66 tu narazil do trakčného vedenia električiek. Ako pre TASR priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Dominika Šulková, nehoda si vyžiadala 12 zranených, z toho jeden muž bol zranený ťažko. Všetkých už záchranári rozviezli do bratislavských nemocníc. Medzi zranenými bol aj vodič autobusu.
      Na mieste okrem piatich ambulancií rýchlej zdravotníckej pomoci zasahovalo aj desať hasičov, ktorí museli z havarovaného autobusu vyslobodzovať jednu osobu. Aj tí už svoj zásah ukončili, potvrdila pre TASR hovorkyňa prezídia Hasičského a záchranného zboru Silvia Jančovičová.
      Jedna ťažko zranená osoba bola hospitalizovaná na Kramároch, ďalších šiestich ľahko zranených previezli do nemocníc v Ružinove, Starom Meste a na Antolskej. Ako ďalej pre TASR ozrejmila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Čižmáriková, zranených v súčasnosti vyšetrujú.
      Podľa šéfa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Ľubomíra Belfiho havária sa stala po tom, čo vodič osobného vozidla vytlačil autobus, čím spôsobil haváriu. "Dúfajme, že to všetko dopadne dobre," povedal na margo zranených.
      Podľa hovorkyne DPB Agáty Stanekovej, k nehode došlo o 9:50 h. "Po zrážke osobného motorového vozidla a linky číslo 66, autobus narazil do trakčného vedenia električiek," spresnila. Podľa jej slov podnik poskytuje informácie príbuzným vodiča, je v úzkom kontakte so zdravotnými zložkami a podrobnejšie bude verejnosť informovať o okolnostiach nehody po jej došetrení.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies