Na udeľovaní Oscarov sa zúčastní aj Anne Hathaway

NETKY.SK • 18 Február 2014, 16:49 • 2 min
Na udeľovaní Oscarov sa zúčastní aj Anne Hathaway

USA - Držiteľka Oscara za účinkovanie vo filmovom muzikáli Bedári sa na podujatí ukáže spolu s Jennifer Lawrence a Danielom Day-Lewisom.

slovakia

left justify in out

Americká herečka Anne Hathaway je ďalšou z hviezd, ktoré sa zúčastnia na marcovom odovzdávaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Prostredníctvom oficiálnej stránky www.oscars.org to potvrdili producenti 86. oscarového ceremoniálu Craig Zadan a Neil Meron. Tridsaťjedenročná herečka sa tak pripojila k Jennifer Lawrence a Danielovi Day-Lewisovi, ktorých účasť organizátori potvrdili už skôr.

 

Nominácie v 86. ročníku udeľovania Oscarov vyhlásili 16. januára prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs a herec Chris Hemsworth. Zoznamu kandidátov vládnu snímky Gravitácia a Špinavý trik, ktoré si vyslúžili po desať nominácií. Deväť má v hre dráma 12 rokov otrokom. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať 2. marca v hollywoodskom Dolby Theatre, moderovať ho bude Ellen DeGeneres. 

 

Anne Hathaway sa v minulosti predstavila napríklad vo filmoch Denník princeznej (2001), Denník princeznej 2: Kráľovstvo v ohrození (2004), Skrotená hora (2005), Diabol nosí Pradu (2006), Vášeň a cit: Príbeh Jane Austen (2007), Rachel sa vydáva (2008), Dostaňte agenta Smarta (2008), Vojna neviest (2009), Láska a iné závislosti (2010) či Alica v krajine zázrakov (2010). V roku 2011 účinkovala v romantickej komédii Jeden deň a svoj hlas prepožičala aj do animovaného filmu Rio. V júli 2012 mala premiéru akčná snímka Návrat Temného rytiera, kde si zahrala Selinu Kyle alias Catwoman. Slovenskí fanúšikovia ju v januári minulého roka mohli vidieť vo filmovom muzikáli Bedári, pričom pre rolu Fantine si ostrihala svoje dlhé vlasy. Za jej stvárnenie získala Zlatý glóbus i Oscara, na ktorého ju nominovali už za výkon vo filme Rachel sa vydáva. 

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.oscars.org a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies