Na mimoriadnom sneme KDH nie je ani jeden z bývalých predsedov

NETKY.SK • 24 September 2016, 13:30 • 2 min
Na mimoriadnom sneme KDH nie je ani jeden z bývalých predsedov

BRATISLAVA - Na mimoriadnom sneme KDH, ktorý sa koná dnes v Bratislave, nie je ani jeden z bývalých predsedov hnutia. Ani jeden z trojice Ján Čarnogurský, Pavol Hrušovský a Ján Figeľ nie sú na sneme ani ako delegáti, ani ako hostia.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA hovorca KDH Stanislav Župa, keďže ide o pracovný snem, bývalí predsedovia KDH neboli ako hostia pozvaní.


Na mimoriadny pracovný snem bolo pozvaných 387 delegátov. Z nich prišlo na snem 302 delegátov, čo je 78,04 percenta. Okrem toho je na sneme 23 hostí. Na sneme majú delegáti schváliť zmenu stanov. Za návrh musia hlasovať dve tretiny z pozvaných delegátov, to je 258.


Na snem prišiel aj bývalý poslanec NR SR za KDH Július Brocka, ktorý na snem ako delegát pozvaný nebol. Zdôvodnil však, že podľa stanov účastníkmi mimoriadneho snemu sú účastníci posledného snemu. Brocka však posledný júnový snem ako delegát moderoval a preto žiadal, aby na sneme mohol dnes zostať buď ako delegát, alebo hosť.

 

Predseda KDH Alojz Hlina Brockovi povedal, že podľa jeho výkladu stanov, by tu on nemohol byť, pretože on na júnovom sneme bol len ako hosť a nie delegát. Podľa Rozhodcovská komisie účastníkmi snemu sú delegáti okresných centier, ktorí boli zvolení na predchádzajúci snem a členovia Rady KDH. Hlina Brocku upozornil, že KDH dnes zápasí o dôstojnosť a aby aj on zápasil o svoju.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies