Moskva sa čoskoro môže stať jedným zo svetových ekonomických centier

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 14:46 • 2 min
Moskva sa čoskoro môže stať jedným zo svetových ekonomických centier

MOSKVA - Podľa štúdie the Boston Consulting Group má hlavné mesto Ruskej federácie, Moskva, šancu pripojiť sa k skupine svetových ekonomických centier do roku 2025.

slovakia

left justify in out

"Štúdia konkurencieschopnosti Moskvy v novej ekonomike," BCG v sebe zahŕňala 12 svetových megapolisov. Moskva porovnali s Berlínom, Honkongom, Londýnom, Mexico City, New Yorkom, Parížom, Sao Paulo, Soulom, Singapurom, Tokiom a Šanghajom. Všetky tieto mestá sú podľa analytikov porovnateľné z hľadiska HDP, počtu obyvateľov, inovácií a hospodárskej štruktúry.

 

Mestá boli rozdelené do troch skupín. V prvej sa nachádza New York, Londýn, Paríž, Soul a Šanghaj. Tieto mestá už vytvorili priaznivé prostredie pre talent, investície a technológie. V druhej skupine sa nachádzajú mestá Singapur, Tokio, Berlín a Moskva. Ide o mestá, v ktorých sú tieto zdroje vysoko dostupné. V tretej skupine sú mestá ktoré dosiahli priemernú úroveň v oblastiach uvedených vyššie. Sú nimi Hongkong, Sao Paulo a Mexico City.

 

Ako vysvetlil predseda BCG Rusko, Vladislav Butenko, v súčasnej ekonomike existuje súťaž miest o talenty, "smart" investície a technológie prostredníctvom vytvárania ideálnych podmienok pre talent.

 

"Hospodárska konkurencia medzi jednotlivými krajinami sa súčastnosti prerastá do konkurencie za ľudské zdroje, investície a prítomnosť technologických firiem, pričom najúspešnejšie veľkomestá zakladajú svoju konkurencieschopnosť na talente ako na kľúčovej konkurenčnej výhode v novej ekonomike," povedal Butenko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies