FOTO Monštruózny Kraken pánom všetkých morí

NETKY.SK • 19 November 2015, 14:45 • 2 min
FOTO Monštruózny Kraken pánom všetkých morí

VARGÖN – Ak sa budete niekedy plaviť po mori tak majte oči otvorené, môžete totiž natrafiť na Krakena. Nemyslíme toho mýtického starovekého netvora, ale novodobého, z dielne švédskej spoločnosti Gray Designs.

slovakia

left justify in out

Tento nádherný koncept nie je prvým z dielne tejto spoločnosti, ktorá už má na svedomí takú nádheru akou je futuristická jachta Xhibitionist.

Pri jachte Kraken stavili dizajnéri na ostré hrany, ktoré robia túto nádheru neprehliadnuteľnou. Maximálna rýchlosť je 35 uzlov (65 km/h) a pri dĺžke 60 metrov bude určite vzbudzovať obrovský rešpekt aj na otvorenom mori. Podľa internetovej stránky dizajnérskej spoločnosti je "Kraken dizajnová štúdia, ktorá skúma hranice kam až je možné zájsť pri návrhu jachty."

 

img

Konštrukcia ostrých hrán pripomína bojové stíhačky s technológioi stealth, ktoré sú pre radary neviditeľné. Horná paluba lode je však obložená luxusným teakovým drevom. Luxus ponúka aj interiér lode s dvojitým schodiskom a ligotavými lustrami. Celkove má jachta štyri paluby a každá z nich ponúka samostatné ubytovacie priestory.

 

img

 

Rovnaký tím, ktorý navrhol túto nádhernú jachtu, prišiel aj s konceptom superšportu Vapour GT. Jachta aj auto majú úmyselne podobný dizajn s jemne červenou farbou. Tento superšport dokáže vyvinúť maximálny rýchlosť až 290 km/h.

V prípade, že uprednostňujete leteckú dopravu namiesto tej cestnej, tak na prove je možné umiestniť aj pristávaciu plochu pre vrtuľníky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies