Mladé Britky sa priznali k pašovaniu kokaínu

NETKY.SK • 25 September 2013, 06:59 • 2 min
Mladé Britky sa priznali k pašovaniu kokaínu

LIMA - Dve mladé Britky, ktoré zadržali minulý mesiac v Peru pri pokuse prepašovať na palubu lietadla vyše desať kilogramov kokaínu, sa priznali v utorok k svojmu činu a poskytli vyšetrovateľom informácie o spolupáchateľoch.

slovakia

left justify in out

Michaellu McCollumovú (20) a Melissu Reidovú (19), ktoré pred príchodom do Peru žili na španielskom ostrove Ibiza, zatkli 6. augusta na medzinárodnom letisku v Lime. Podľa obžaloby sa pokúsili prepašovať na palubu lietadla smerujúceho do Madridu kokaín, ktorý ukryli v baleniach od majonézy. Prokurátor vylúčil, že by ich k činu niekto donútil.

V prípade dokázania viny im hrozí trest najmenej šesť rokov a osem mesiacov väzenia bez možnosti podmienečného prepustenia a nanajvýš 15 rokov väzenia.

Obhajca McCollumovej, ktorá má aj írske občianstvo, tvrdí, že dievčatám sa vyhrážala násilím skupina asi 15 mužov, niektorí z nich ich vraj sledovali zo Španielska do Peru. Sudca Pedro Miguel Puente stanovil termín súdneho procesu 1. októbra, kedy by už mohol súd vyniesť aj rozsudok. Zároveň sudca vyvrátil dohady o tom, že by si mladé ženy mohli odpykať trest vo vlasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies