Marine Le Penová navštívila Čad, kde pôsobia francúzski vojaci

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 18:15 • 2 min
Marine Le Penová navštívila Čad, kde pôsobia francúzski vojaci

PARÍŽ - Francúzska prezidentská kandidátka a predsedníčka krajne pravicového Národného frontu (FN) Marine Le Penová pricestovala dnes na návštevu Čadu, kde sa má stretnúť s francúzskymi vojakmi, ktorí sú súčasťou protiteroristických síl Barkhane.

slovakia

left justify in out

Ide o Le Penovej prvú oficiálnu návštevy Afriky. Jej lietadlo odštartovalo iba niekoľko hodín po tom, ako sa politička zúčastnila na televíznej debate, v ktorej opäť zdôraznila, že boj proti islamskému fundamentalizmu by bol prioritou jej prípadného prezidentského úradu.

 

Jednotky Barkhane tvorí približne 3000 francúzskych vojakov pôsobiacich po boku bezpečnostných síl z Čadu, Burkiny Faso, Mali a Mauritánie, informovala stanica BBC. Barkhane majú za úlohu potláčať pôsobenie džihádistických skupín v sahelskom regióne západnej a centrálnej časti Afriky.

 

Le Penovej návšteva v Čade je podľa BBC vnímaná ako potvrdenie jej odhodlania zastaviť islamský fanatizmus ešte predtým, ako dôjde k jeho exportu do Francúzska, ktoré bolo v uplynulých rokoch terčom niekoľkých krvavých teroristických útokov vrátane prípadov Charlie Hebdo a Bataclan.

 

Všetky tieto útoky vykonali islamisti. Líderka FN presadzuje obmedzenie imigrácie a zvýšenie výdavkov na zbrojenie ako spôsob prevencie pred podobnými incidentmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies