ĽSNS posty podpredsedov výborov isté nemá

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 12:35 • 2 min
ĽSNS posty podpredsedov výborov isté nemá

BRATISLAVA – Opozičná strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko nemá isté, či jej nominantov podporia ostatné politické strany na posty podpredsedov parlamentných výborov, ako sa pôvodne dohodli parlamentné subjekty po marcových voľbách.

slovakia

left justify in out

Vládny Most-Híd už avizoval, že kotlebovcov do vedenia parlamentných výborov nepodporí, poslancov ĽSNS za podpredsedov výborov pravdepodobne nebudú voliť ani členovia opozičnej SaS. „Rozprávali sme sa o tom dlho a dôsledne. Myslíme si, že poslancom za ĽSNS patrí poslanecký mandát, ktorý dostali od voličov, čo rešpektujeme. Na viac podľa nás v národnej rade nárok nemajú,“ povedala pre agentúru SITA predsedníčka poslaneckého klubu liberálov Natália Blahová. Poslankyňa pripúšťa, že pôvodná dohoda o prerozdelení postov v parlamente bola iná, došlo k nej však krátko po voľbách, keď nikto nemal úplne jasno v tom, ako presne postupovať a čo z toho bude vyplývať.


Predseda poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA Richard Vašečka vysvetlil, že obyčajní ľudia o postupe rozhodnú v pondelok na rokovaní poslaneckého klubu. Pripomenul, že v pondelok dopoludnia sa uskutoční aj poslanecké grémium pod vedením predsedu parlamentu Andreja Danka. Podľa Vašečku by bolo najlepšie, ak by sa strany konsenzom dohodli, ako pristúpia k ĽSNS vo vedení výborov.


„Rozhodneme sa v pondelok na poslaneckom klube Smeru-SD. Rozmýšľame nad tým. Na jednej strane sú dohody a snaha o konštruktívny prístup k riadeniu práce v Národnej rade SR, na druhej strane ide o vyjadrenie demonštratívneho postoja, že isté veci sú jednoducho neprijateľné,“ povedal pre agentúru SITA podpredseda poslaneckého klubu Smeru-SD Miroslav Číž.

 

Poslanecký klub SNS podľa jeho predsedu Tibora Bernaťáka rovnako rozhodne v pondelok, akým spôsobom budú národniari postupovať, pokiaľ ide o podporu členov ĽSNS na posty podpredsedov výborov.


Pôvodná dohoda parlamentných strán po marcových voľbách hovorila o tom, že kotlebovci nezískajú ani jedno predsednícke kreslo vo výboroch NR SR, namiesto toho budú mať viac podpredsedov výborov. Celkovo by ĽSNS mala obsadiť podpredsednícke miesta v šiestich
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies