Liga Majstrov: FC Barcelona vo štvrťfinále s PSG, Real dostal Galatasaray

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 14:03 • 2 min
Liga Majstrov: FC Barcelona vo štvrťfinále s PSG, Real dostal Galatasaray

NYON - Futbalisti FC Barcelona sa vo štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013 stretnú s Parížom St. Germain . Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

slovakia

left justify in out

Hráči deväťnásobného európskeho majstra Realu Madrid sa v boji o postup do semifinále stretnú s tureckým majstrom Galatasaray Istanbul. Interesantný futbal sľubuje aj konfrontácia Juventusu Turín s Bayernom Mníchov. Poslednú štvrťfinálovú dvojicu tvoria FC Malaga a Borussia Dortmund.

Žreb bol tradične otvorený, čo v praxi znamená, že sa mohli vo vzájomnom zápase stretnúť aj tímy z rovnakej krajiny. Žiadny z nich nebol nasadený, klub ktorý vyžrebovali ako prvý, začína doma. Prvýkrát od sezóny 1995/1996 chýba vo štvrťfinále anglický klub. Medzi elitnú osmičku sa kvalifikoval nováčik z Malagy aj ďalšie dva španielske elitné tímy - "Barca" a "biely balet". Po siedmich rokoch nahliadnu do štvrťfinále aj futbalisti talianskeho majstra Juventusu Turín, ktorý už dvakrát dobyl titul kontinentálneho šampióna. Nemci majú dvojnásobné zastúpenie, Borussia Dortmund, víťaz zo sezóny 1996/1997, sa kvalifikovala po 15 rokoch a nechýba ani bývalý štvornásobný víťaz Bayern Mníchov. Paríž St. Germain je medzi osmičkou dokonca po 18-ročnej absencii. V osudí žrebu bolo päť bývalých európskych majstrov, ktorí majú spolu na konte 20 titulov.

Prvé štvrťfinálové súboje sa budú hrať 2. a 3. apríla, odvety potom 9. a 10. apríla. Semifinálový žreb je naplánovaný v Nyone na 12. apríla, pričom zápasy o postup do finále sa uskutočnia 23. a 24. apríla (prvé zápasy) a 30. apríla, resp. 1. mája (odvety). Finále LM 2012/2013 sa uskutoční 25. mája na londýnskom Wembley.

Slávnostný akt žrebu mal na starosti generálny sekretár UEFA Gianni Infantino, asistoval mu vyslanec dejiska finálového zápasu vo Wembley a bývalý anglický reprezentant Steve McManaman.

žreb štvrťfinále LM 2012/2013, 1. zápasy 2., 3. apríla, odvety 9., 10. apríla:
FC Malaga - Borussia Dortmund
Real Madrid - Galatasaray Istanbul
Paríž St. Germain - FC Barcelona
Bayern Mníchov - Juventus Turín

ďalší program LM 2012/2013:
semifinále: 1. zápasy 23. a 24. apríla, resp. odvety 30. apríla a 1. mája
finále: sobota 25. mája v Londýne, Wembley



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies