Labute v Británii sú naozaj kráľovské vtáky, všetky patria kráľovnej

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 20:00 • 2 min
Labute v Británii sú naozaj kráľovské vtáky, všetky patria kráľovnej

LONDÝN - Každoročné tradičné spočítanie labutí na Temži, ktoré patria britskej kráľovnej Alžbete II., sa dnes začalo pri mestečku Sunbury.

slovakia

left justify in out

Vlani museli akciu, uskutočňovanú pomocou piatich historických veslíc, preložiť kvôli povodniam. Majestátne vtáky, ktorým vládne majestát, sa spočítavajú už od 12. storočia. Vtedy bolo labutie mäso považované za delikatesu na kráľovských banketoch, uviedla tlačová agentúra DPA.

Korunovaná hlava zásobovanie vyriešila jednoducho, všetky labute v Británii sa stali majetkom dvora. Toto právo platí aj v súčasnosti, neoznačené labute vo verejných vodách patria kráľovnej. Avšak kráľovský dvor to uplatňuje len na niektorých úsekoch Temže. Hoci mäso labutí už v Británii nie je vhodné ako jedlo, kráľovské vtáky sa spočítavajú naďalej. Pracovníci poverení touto úlohou sa stretnú pred zámkom Windsor, salutujú a pozdravujú kráľovnú - vládkyňu labutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies