Kotleba neuspel, plat poslancov sa nebude odvíjať od minimálnej mzdy

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 17:57 • 2 min
Kotleba neuspel, plat poslancov sa nebude odvíjať od minimálnej mzdy

BRATISLAVA - Platy poslancov Národnej rady SR sa aj naďalej budú odvíjať od výšky priemernej mzdy v národnom hospodárstve.

slovakia

left justify in out

Plénum NR SR dnes totiž nepodporilo novelu zákona od Kotlebovej ĽSNS, ktorej predstavitelia chceli, aby sa platy poslancov odvíjali od minimálnej mzdy. Poslanecký plat tak nemal byť stanovený ako trojnásobok priemernej, ale ako trojnásobok minimálnej mzdy.

 

Novela mala zároveň zrušiť vyplácanie odstupného pre poslancov, ktorým zaniká výkon ich poslaneckého mandátu. Podľa súčasnej legislatívy totiž patrí poslancovi po zániku jeho mandátu plat vo výške dvoch až troch mesiacov v závislosti od času, ktorý v parlamente strávil. "Každý poslanec si musí byť vedomý toho, že poslanecké miesto je časovo ohraničená pozícia na dobu určitú, a preto nárok na odstupné nie je opodstatnený," tvrdí ĽSNS.

 

Plénum nepodporilo ani ďalší návrh zákona z dielne ĽSNS. Išlo o novelu banského zákona, v ktorej chceli poslanci zakázať na Slovensku ťažbu bridlicového plynu a ropy hydraulickým štiepením, takzvaným frakovaním. Podľa predkladateľov ide o nebezpečnú a vysoko toxickú formu ťažby, ktorá kontaminuje vodu, pôdu a ovzdušie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies