Koncerty sa do klubu Bataclan vrátia v novembri

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 11:24 • 2 min
Koncerty sa do klubu Bataclan vrátia v novembri

PARÍŽ - V parížskom klube Bataclan, smutne známom teroristickým útokom, ktorý si 13. novembra minulého roka vyžiadal 89 obetí, sa v novembri opäť začnú konať koncerty. Informovalo o tom vedenie klubu.

slovakia

left justify in out

Presný dátum otvorenia zatiaľ nezverejnili, pretože na mieste vykonávajú potrebné rekonštrukcie. "Chceli by sme zachovať vrúcnosť a priateľskosť (Bataclanu, pozn. SITA) a udržať jeho populárneho, veselého ducha," vyjadrili sa zástupcovia Bataclanu. V koncertnej sále sa fanúšikom a fanúšičkám 16. novembra predstaví anglický hudobník Pete Doherty a o dva dni neskôr vystúpi senegalský interpret Youssou N'Dour. Na december sú naplánované koncerty americkej rockovej kapely Nada Surf a francúzskej rapovej formácie MZ.

 

V klube Bataclan sa počas útoku samovražedných atentátnikov okrem spomínaných obetí zranilo vyše dvesto ľudí. Útoky v Paríži si celkovo vyžiadali 130 obetí a viac než 350 zranených. Členovia skupiny Eagles of Death Metal, ktorí v tom čase v spomínanej koncertnej sále vystupovali, útok prežili, zomrel však predajca ich suvenírov. Formácia by sa na mieste tragickej udalosti chcela opätovne predstaviť. V rámci svetového turné k albumu Zipper Down vystúpili v hlavnom meste Francúzska 16. februára, keď symbolicky dokončili svoj koncert.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies