Kompa na Dunaji sa počas skúšobnej jazdy pokazila

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 12:03 • 2 min
Kompa na Dunaji sa počas skúšobnej jazdy pokazila

GABČÍKOVO - Po slávnostnom odovzdaní v piatok (26.7.) sa pokazila kompa na Dunaji medzi Gabčíkovom a Dunaremete. Počas skúšobnej jazdy v sobotu (27.7.) kapitán plavidla zistil určité nedostatky a preto kompu ukotvili 500 metrov od Gabčíkova, informoval TASR starosta obce Gabčíkovo Iván Fenes.

slovakia

left justify in out

"Spočiatku sme si mysleli, že plavidlo uviazlo na plytčine, keďže sme už pri slávnostnom odovzdaní narazili viackrát na dno rieky," uviedol starosta s tým, že ako sa neskôr ukázalo, problémy zapríčinili technické nedostatky.

Podľa jeho ďalších slov slávnostné odovzdanie sledovalo niekoľko sto ľudí, žiaľ, všetci tí, ktorí prišli na druhý deň, ostali sklamaní. "Investícia za 3,2 milióna eur sa zatiaľ nevyužíva," konštatoval. Dodal, že podľa informácií maďarskej strany, ktorá kompu prevádzkuje, poruchu zapríčinilo hydraulické čerpadlo. "Na kompe sa cestujúci ani motorové vozidlá nenachádzali. Náhradné diely sú objednané," povedal prevádzkovateľ kompy, starosta obce Lipót Péter Tóth. Podotkol, že po odstránení poruchy nasleduje opäť niekoľkodňová skúšobná jazda. "Kým sa nepresvedčíme, že je všetko v poriadku, nebudeme turistov prepravovať. Premávka sa obnoví najskôr nasledujúci týždeň," zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies