KDH chce Počiatkovi vrátiť zákon o rozvoji bývania,

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 08:58 • 2 min
KDH chce Počiatkovi vrátiť zákon o rozvoji bývania,

BRATISLAVA - Opozičná strana KDH chce, aby poslanci Národnej rady (NR) SR vrátili na dopracovanie vládny návrh zákona o Štátnom fonde rozvoja bývania (ŠFRB) z dielne Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR. Hlavným cieľom spomínanej legislatívy je podľa ministerstva rozvoj nájomného bývania a zefektívnenie existujúceho systému podpory.

slovakia

left justify in out

Zákon má zároveň motivovať vlastníkov bytových domov k ich komplexnej obnove. Zvýhodnený úver by už nebolo možné získať len na zateplenie, ale aj na rekonštrukciu technických zariadení, napríklad rozvodov vody, plynu a elektriny alebo výťahov. Avšak Alojzovi Přidalovi z KDH sa nepáčilo, že nový zákon ruší možnosť získať nenávratný finančný príspevok na obstaranie bytu ťažko zdravotne postihnutým ľuďom. Navyše, nový zákon označil za komplikovanejší a neprehľadnejší než ten, ktorý platí v súčasnosti. Svoju argumentáciu opieral aj o veľké množstvo pripomienok zo strany Konfederácie odborových zväzov a Združenia miest a obcí Slovenska. Na Přidalovu stranu sa priklonili aj ďalší opoziční poslanci z KDH a SaS. 

Poslanci NR SR ukončili prvý rokovací deň 19. schôdze rozpravou o vládnom návrhu zákona o stavebných výrobkoch. Návrh zákona o stavebných výrobkoch preberá nariadenie Európskeho parlamentu a Rady z marca 2011 o harmonizovaných podmienkach ich uvádzania na trh. Pre Slovensko z neho vyplývajú úlohy v oblasti požadovaných notifikácií, štátneho dohľadu nad činnosťou vnútroštátnych orgánov a nad domácim trhom, ako aj v úprave sankcií za porušovanie pravidiel. Rozpravou o tomto zákone poslanci otvoria aj druhý rokovací deň. Následne sa budú zaoberať rokovaním o ďalších troch bodoch, ktoré predstaví šéf rezortu dopravy Ján Počiatek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies