Karla Gotta zasiahla správa o smrti Rogera Cicera, jeho obľúbeného kolegu

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 18:06 • 2 min
Karla Gotta zasiahla správa o smrti Rogera Cicera, jeho obľúbeného kolegu

PRAHA - Jeden z najobľúbenejších umelcov bývalého Československa i jeho nástupníckych štátov spevák Karel Gott, ktorý nedávno zdolal rakovinové ochorenie a teraz podstupuje náročnú rehabilitáciu, sa aktuálne vyrovnáva so správou o úmrtí svojho obľúbeného kolegu, nemeckého speváka Rogera Cicera.

slovakia

left justify in out

Ten skonal vo veku iba 45 rokov na následky mozgovej príhody.


"Bol to taký novodobý Sinatra, skvelý jazzman, sympaťák. Videli sme sa na niekoľkých akciách," cituje internetové vydanie denníka Blesk slová mnohonásobného československého i českého Zlatého slávika.

 

"Božský Kája" sa priznal, že správu o Cicerovom úmrtí nielenže nečakal, ale nepatrila medzi tie, ktoré by počas rekonvalescencie po náročnej terapii chcel počuť.


Rodák z Berlína, syn renomovaného jazzového pianistu, ešte nedávno poskytoval rozhovory a nesmierne sa tešil na vypredané koncertné turné - pokračovanie šnúry koncertov, ktorú vlani prerušil pre syndróm úplnej vyčerpanosti s podozrením na zápal srdcového svalu.


U speváka sa po vystúpení pre bavorskú televíziu 18. marca objavili akútne symptómy neurologického charakteru, v dôsledku ktorých ho previezli do nemocnice. Tam sa jeho zdravotný stav ďalej rapídne zhoršoval, a to až do úmrtia v kruhu najbližších 24. marca.


Cicerove albumy Männersachen (2006), Beziehungsweise (2007), Artgerecht (2009), In diesem Moment (2011) a Was immer auch kommt (2014) sa dostali všetky do TOP 5 rebríčka albumov, aj keď žiadny z nich nedosiahol až na samý vrchol.


Pozitívny ohlas mali aj posledné dva umelcove koncertné projekty - Cicero Sings Sinatra a The Roger Cicero Jazz Experience, ktoré mu vyniesli nominácie na ďalšiu hudobnú cenu Echo. Jej najnovší laureáti budú známi v apríli.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies