Jack White: Meg bola protikladom moderných bubeníkov

NETKY.SK • 25 Máj 2014, 11:17 • 2 min
Jack White: Meg bola protikladom moderných bubeníkov

BRATISLAVA - Americký hudobník Jack White vyhlásil, že kolegyňa z už nefungujúcej kapely The White Stripes Meg White bola protikladom moderných bubeníkov. Tridsaťosemročný gitarista o bývalej manželke v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone tiež prezradil, že pôsobila ako pustovníčka.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že sa s Meg ľudia moc nerozprávajú. Vždy bola skôr akousi pustovníčkou. Keď sme pracovali v štúdiu a stalo sa niečo úžasné, bol som z toho nadšený. Meg len sedela a bola ticho. Pamätám si, ako Ringo Starr povedal, že mu je ľúto Elvisa, pretože oni sa v The Beatles medzi sebou o všetkom rozprávali. Elvis bol sám. Pozeral som sa na Meg, keď sme boli na pódiu a nemohol som uveriť, čo robila. Myslím, že si neuvedomovala, aká dôležitá bola pre kapelu, pre mňa a pre hudbu. Bola protikladom moderných bubeníkov. Taká detská a úžasná a inšpiratívna. Takže mi ani neprekážalo, že moc nerozprávala, pretože na pódiu bola skvelá," uviedol White.

 

Jack White sa preslávil práve vo formácii The White Stripes, ktorá vznikla v roku 1997 v Detroite. Debutový eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovalo ešte päť štúdioviek: De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Kapela v roku 2011 ukončila činnosť. White je tiež členom formácie The Dead Weather, s ktorou vydal štúdiovky Horehound (2009) a Sea Of Cowards (2010). Pôsobí aj v skupine The Raconteurs, ktorá má v súčasnosti pauzu. Skupina uviedla na trh zatiaľ dva radové albumy - Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers Of The Lonely (2008). Ako sólový interpret vydal v apríli 2012 štúdiovku Blunderbuss, na ktorú nadviaže 10. júna nahrávkou Lazaretto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies