Hrošovský spokojný s kulisou v Trnave, nie s výsledkom

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 09:17 • 2 min
Hrošovský spokojný s kulisou v Trnave, nie s výsledkom

TRNAVA - Pri neúčasti dvojice zranených defenzívnych stredopoliarov Juraja Kucka a Viktora Pečovského dostal v drese slovenskej futbalovej reprezentácie v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí proti Lotyšsku (0:0) na pozícii "štítového" stredopoliara príležitosť Patrik Hrošovský.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný rodák z Prievidze (nar. 22. apríla 1992) odohral v trnavskej City Arene celý duel, výraznejšiu chybu neurobil, snažil sa pomáhať, kde bolo potrebné.


"Bol to veľmi náročný zápas, pretože Lotyši vychádzali zo zabezpečenej obrany. To sa vždy potom hrá ťažko. Mali sme aj nejaké šance, ale neskórovali sme. Škoda, že sme nevyhrali," hodnotil Hrošovský po stretnutí v mix zóne Štadióna Antona Malatinského bezgólový duel s pobaltským súperom. Na otázku, ako sa mu hralo v strede zálohy s ofenzívnejšími Marekom Hamšíkom a Ondrejom Dudom, hráč českého klubu Viktoria Plzeň skonštatoval: "To musia posúdiť iní ľudia, ako to fungovalo. Vzhľadom na to, že sme nestrelili gól, tak to asi nebolo najlepšie. Vedeli sme, ako Lotyši hrajú. Oni takýmto štýlom a herným prejavom účinkovali aj v kvalifikácii. Sústredili sa na defenzívu, bolo ťažké sa tam dostať. Obmedzili nás na strely z väčších vzdialeností. Žiaľ, ani jeden náš pokus neskončil v lotyšskej sieti."


Hrošovského, ktorý si pripísal ôsmy štart za A-tím SR, po stretnutí pochválil tréner Ján Kozák: "Vykrýval priestor, rastie z neho kvalitný futbalista. Aj jeho zásluhou sme mali dobré fázy, zvládali sme prechodovú časť. Pre slovenský futbal je dobré, že ho máme." Jedného z nových členov v základnej jedenástke Slovenska potešila napriek sviatočnému obdobiu veľmi solídna návšteva v hľadisku 12 405 divákov. "V Trnave je pekný nový štadión. Myslím si, že atmosféra bola celkom slušná. Ľudí prišlo dosť a bolo ich aj počuť," vyjadril sa nevysoký stredopoliar (172 cm), ktorý si je vedomý, že najbližší protivník reprezentácie SR v príprave na európsky šampionát - mužstvo Írska - bude v utorok 29. marca v Dubline trochu z iného súdka. "Predpokladám, že áno. Írí budú hrať inak, nátlakovo, viac sa tlačiť dopredu ako Lotyši, to je zrejmé," dodal Patrik Hrošovský, ktorý v doterajšej kariére z Plzne hosťoval aj v ďalších českých kluboch - Sokolove, Ústí nad Labem a Znojme.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies