Hrad Devín ožije cez víkend históriou

NETKY.SK • 23 August 2011, 12:15 • 2 min
Hrad Devín ožije cez víkend históriou

Hrad Devín ožije cez víkend históriou

slovakia

left justify in out

img

Hrad Devín ožije históriou počas posledného prázdninového víkendu 27. a 28. augusta. Na Devíne chcú organizátori pripomenúť pôvodné poslanie hradu v rámci 8. ročníka populárneho festivalu.
      Devínsky festival ponúkne návštevníkom aktívny oddych v prírode naplnený historickou hudbou, šermom, tancom a remeslami. "Postará sa o to kultúrno-historický program, ktorý poteší všetky vekové kategórie. Už po ôsmy raz sa na festivale predstavia okrem slovenských šermiarskych, divadelných a tanečných súborov aj ich zahraniční kolegovia z Čiech a Maďarska.
      Na hlavnom pódiu sa odohrajú bojové i divadelné vystúpenia historického šermu, predvedú sa majstri lukostreľby aj bohatého delostreleckého arzenálu. Nefalšovanú hradnú zábavu sprostredkuje historická hudba v podaní skupín Roc'hann či Vrbovské vŕby. Široký repertoár dobových tancov predstaví skupina Galathion," uviedla dnes pre TASR Jana Durajová z občianskeho združenia Argyll, ktoré festival organizuje.
      Návštevníci sa môžu tešiť aj na programové novinky, akými je veľkolepá Stredoveká bitka dvoch peších armád či workshopy brušných tancov. Nočné pódium ovládnu orientálne tanečnice, fakírska a ohňová show. Raritou bude mrazivá rekonštrukcia inkvizície Templárskeho rádu. V areáli hradu zaujme malých aj veľkých návštevníkov možnosť vyskúšať si streľbu z luku a kuše, hod oštepom alebo zápasenie s rytierskymi zbraňami. "Môžu sa tiež poprechádzať po starobylom jarmoku alebo nakuknúť do verných kópií vojenských táborov. Nebude chýbať ani obľúbená jazda na koňoch a poníkoch. O gastronomickú pohodu návštevníkov sa postará okrem klasického občerstvenia aj stredoveká pekáreň či tradičné nápoje ako kvas alebo medovina," dodala Durajová.
      Festival v areáli hradu Devín sa začne v sobotu od 9.30 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies