Hotelová sieť Orbis získala 46 hotelov firmy Accor

NETKY.SK • 8 Január 2015, 16:12 • 2 min
Hotelová sieť Orbis získala 46 hotelov firmy Accor

BRATISLAVA - Poľská hotelová sieť Orbis podpísala so svojím strategickým akcionárom - firmou Accor dohodu o prevzatí 46 hotelov v strednej Európe a uzavrela tiež licenčnú zmluvu. Ako informovala vo štvrtok spoločnosť Orbis, celková hodnota obchodu dosiahla 142,3 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Dohodu uzavreli strany 7. januára tohto roka, pričom v ten istý deň podpísal Orbis s firmou Accor licenčnú zmluvu, ktorá oprávňuje Orbis Group zabezpečovať až do roku 2035 (vrátane) hotelierske služby pod značkami firmy Accor v 16 krajinách.

 

Orbis získal súčasnú sieť 46 hotelov Accor v šiestich krajinách, a to v Bulharsku, Českej republike, Maďarsku, Poľsku, ale aj Rumunsku a na Slovensku. Všetky hotely sú prevádzkované pod značkami Accor, konkrétne Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Ibis a Ibis Budget. V priamej prevádzke je z nich už 38 hotelov. Podľa zverejnených informácií osem projektov je v rokovaní, pričom tri z nich budú v správe a zvyšných päť získa výhradné právo predaja. Až 76 percent z týchto hotelov sa nachádza v hlavných mestách. 

 

"Vďaka tejto transakcii zaznamenáme výrazný nárast obchodu. Celkový počet našich hotelov presiahne stovku a budeme môcť rozvíjať podnikanie v spomínaných 16 krajinách. Výrazne tak posilníme našu vedúcu pozíciu kľúčového prevádzkovateľa hotelov v strednej Európe," konštatoval predseda správnej rady Orbis Gilles Claive. 

 

Orbis Hotel Group je najväčšou sieťou hotelov v Poľsku a v strednej Európe. Orbis pokrýva viac než 100 hotelov, a je jediným udeľovateľom licencie všetkých značiek Accor v 16-tich krajinách, vrátane Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Chorvátska, Českej republiky, Estónska, Maďarska, Lotyšska, Litvy, Macedónska, Moldavska, Čiernej Hory, Poľska, Rumunska, Srbska, Slovenska a Slovinska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies