Hizballáh získal telo svojho veliteľa zabitého v Sýrii

NETKY.SK • 29 Február 2016, 15:32 • 2 min
Hizballáh získal telo svojho veliteľa zabitého v Sýrii

BEJRÚT - Libanonské militantné hnutie Hizballáh dnes oznámilo, že získalo telo svojho vysokopostaveného veliteľa Alího Fajjáda, ktorého zabili počas bojov v provincii Aleppo na severe Sýrie.

slovakia

left justify in out

Hizballáh uviedol, že telo Fajjáda, doma známeho aj pod menom Hadž Aláa, získali v nedeľu pri večernej operácii, na ktorej sa zúčastnila sýrska armáda aj špeciálne sily Hizballáhu.


Prímerie v Sýrii, vyrokované Spojenými štátmi a Ruskom, vstúpilo do platnosti v sobotu 27. februára a zväčša sa dodržiava, hoci bolo zaznamenaných niekoľko prípadov jeho porušenia oboma stranami, napísala agentúra AP.


Hizballáh bojuje v Sýrii po boku vládnych vojakov a jeho jednotky nedávno dobyli naspäť od militantov Islamského štátu (IS) mesto Chanásir a jeho okolie v provincii Aleppo.


Fajjád bol veteránom Hizballáhu, ktorý na juhu Libanonu velil v hlavných bojoch proti izraelskej armáde. Libanonské médiá tvrdia, že patril k štyrom bojovníkom tohto radikálneho hnutia, ktorých minulý týždeň zabili v Aleppe.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies