Havajský parlament chce zakázať policajtom sex s prostitútkami

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 08:03 • 2 min
Havajský parlament chce zakázať policajtom sex s prostitútkami

HONOLULU - Havajskí zákonodarcovia dnes oznámili, že majú v pláne zrušiť legislatívnu výnimku pre políciu, ktorá umožňuje tajným agentom v službe mať sex s prostitútkami. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa súčasných zákonov sa na agentov vzťahuje počas vyšetrovania kriminálnych prípadov právna ochrana tak, aby mohli prichytiť prostitútky priamo pri čine. Odporcovia zákona, vrátane expertov na obchodovanie s ľuďmi, tvrdia, že výnimka nie je nutná a zvyšuje diskrimináciu sexuálnych pracovníčok - z ktorých mnohé vykonávajú prostitúciu z donútenia.    
      

"Nepoznám žiaden štátny alebo federálny zákon, ktorý by povoľoval akémukoľvek tajnému agentovi robiť... to, čo tento zákon povoľuje," uviedol bývalý agent americkej FBI Roger Young, ktorý má 20-ročnú prax v boji proti sexuálnym zločinom. "Akonáhle sa dohodne sexuálny akt a cena, to je všetko, čo potrebujete k zásahu. Už to je porušenie zákona."
      

Polícia v Honolulu tvrdí, že zákonnú výnimku potrebuje, aby prichytila poskytovateľky sexuálnych služieb pri čine. V opačnom prípade by vraj prostitútky mohli odhaliť tajných agentov aktívnym vyžadovaním sexuálnych radovánok.           
      

Prepracovanú verziu návrhu, rušiaceho výnimku, schválila už v piatok dolná komora havajského parlamentu.
      

Ponúkanie sexuálnych služieb je klasifikované v americkom štáte Havaj ako priestupok, ktorý sa trestá maximálne 30 dňami väzenia a pokutou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies