Gréci štrajkujú, nepáčia sa im pripravované reštriktívne opatrenia, ktoré prinesú menšie dôchodky a vyššie dane

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 10:24 • 2 min
Gréci štrajkujú, nepáčia sa im pripravované reštriktívne opatrenia, ktoré prinesú menšie dôchodky a vyššie dane

ATÉNY - V Grécku sa dnes začal generálny štrajk na protest proti pripravovanému balíku reštriktívnych opatrení, o ktorom bude vo štvrtok hlasovať parlament.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Štrajk sa dotkol aj štátnych zdravotníckych zariadení, ktoré pracujú len v pohotovostnom režime. Na poludnie sa začne aj štvorhodinový štrajk letových dispečerov, ktorý bude mať za následok meškanie alebo zrušenie viac ako 150 letov.

 

Už v utorok vstúpili do štvordňového štrajku pracovníci v lodnej doprave, čo znamená, že na grécke ostrovy, ktoré sú v tejto krajine hlavnou turistickou destináciou, nebudú do soboty premávať trajekty. Štrajk mal byť pôvodne 48-hodinový, ale odborári jeho trvanie predĺžili.

 

Súčasťou nových reštriktívnych opatrení bude zníženie dôchodkov a zvýšenie daňového zaťaženia, čo by malo priniesť úsporu 4,9 miliardy eur ročne. Ide o jednu z podmienok, ktoré si stanovili medzinárodní veritelia, aby Grécku aj naďalej poskytovali finančnú pomoc.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies