Fotograf Max Botticelli vystavuje od dnešného dňa vo Dvorane Ministerstva kultúry SR

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 12:46 • 2 min
Fotograf Max Botticelli vystavuje od dnešného dňa vo Dvorane Ministerstva kultúry SR

BRATISLAVA - Taliansky módny fotograf Max Botticelli vystavuje od dnešného dňa vo Dvorane Ministerstva kultúry SR v rámci sprievodných podujatí festivalu talianskej kultúry Dolce Vitaj! svoje aktuálne diela. Výstava Podoby talianskej módy, tvary a emócie v neustálom vývoji, ktorá potrvá 18. júna, zahŕňa zhruba 70 Botticelliho fotografií.

slovakia

left justify in out

Pri príležitosti uvedenia expozície sa Botticelli stretol v piatok večer v jednom z bratislavských podnikov s fanúšikmi svojej práce, ktorým počas otvorenej diskusie predstavil nielen svoju aktuálnu výstavu, ale priblížil i tendencie formujúce jeho smerovanie a svoj vzťah k dielam viacerých svetových módnych návrhárov, s ktorými sa počas svojej kariéry stretol. „Chceli sme takýmto spôsobom uviesť Botticelliho tvorbu, pobaviť sa o jeho práci a celkovo porovnať situáciu na Slovensku a v Taliansku,“ povedala Zora Husarčíková z projektu Fashion LIVE! úzko spolupracujúceho s Dolce Vitaj!

Botticelliho s nápadom urobiť v Bratislave výstavu oslovil Taliansky kultúrny inštitút. „Max sa ponuke u nás vystavovať veľmi potešil, celá komunikácia bola na diaľku, on robil minulý rok výstavu v Talianskom kultúrnom inštitúte vo Washingtone, a tak nám ponúkol hneď určitý typ výstavy. Najskôr sme si mysleli, že to bude taký prierez jeho tvorbou, no potom sa ozval a povedal, že chce skúsiť niečo nové... Že fotografie nebudeme dávať do rámov, ale prinesie len plagáty... Chvíľu sme boli v obavách, ako to bude vyzerať, či nás ľudia neobvinia, že vystavujeme len plagátiky...,“ uviedla Adriana Šulíková z Talianskeho kultúrneho inštitútu.

Konečný výsledok je však podľa nej napokon veľmi prekvapivý a oku lahodiaci. „My sa veľmi tešíme, že sa takéto niečo podarilo, tá výstava je podľa mňa nádherná. Max si dal naozaj záležať, mal veľmi premyslený koncept. Tvoril jednotlivé fotky priamo na to miesto, nie sú len vystavené jedna vedľa druhej, ale vytvárajú istú scénografiu. Takže okrem toho, že majú svoju kvalitu, je aj celkový dojem veľmi dobrý,“ uzavrela Šulíková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies