FOTO V Abraháme súťažili o titul Železný hasič

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 17:12 • 2 min
FOTO V Abraháme súťažili o titul Železný hasič

BRATISLAVA - V sobotu 18. júna sa na ihrisku v Abraháme uskutočnil v poradí už 4. ročník nočnej súťaže Železný hasič. Do súťaže jednotlivcov, ktorá simuluje zásahovú činnosť hasiča s použitím dýchacieho prístroja ako záťaže, sa celkovo prihlásilo 26 pretekárov z dobrovoľných aj profesionálnych zborov.

slovakia

left justify in out

Na trávnatom povrchu čakalo pre súťažiacich 7 náročných disciplín v troch kategóriách - ženy, muži do 30 rokov a muži nad 30 rokov. Hasiči mali na trati dlhej 200m za úlohu roztiahnuť hadice, vyliezť na 3m vysokú plošinu a vytiahnuť hadice, vykonať predpísaný počet úderov kladivom v hammer boxe, preskočiť 2m vysokú bariéru (ženy len 1m), ťahať 80kg figurínu na vzdialenosť 10m (ženy závažie s pieskom), prekonať 5m tunel so závažím a na záver trikrát prevrátiť pneumatiku. Podujatie sme zahájili o 21.30 hod. za účasti starostu obce Ing. Igora Németha a mjr. Mgr. Zoltána Takácsa, riaditeľa OR HaZZ v Trnave.

 

Po úvodných príhovoroch boli súťažiaci poučený o pravidlách a bezpečnosti, potom nasledovalo plnenie disciplín v kategórii ženy.

 

Súťažilo sa do neskorých nočných hodín, krátko po polnoci nasledovalo vyhodnotenie súťaže, vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien.

 

V kategórii ženy sa na treťom mieste umiestnila Veronika Jankovičová z DHZ Gáň s časom 2 minúty 27 sekúnd. Na druhom mieste skončila Dáša Richterová z DHZ Opatovce nad Nitrou s časom 2 minúty 20 sekúnd. Prvé miesto získala po roku opäť Lucia Míková z DHZ Gáň s časom 2 minúty 5 sekúnd.

 

V kategórii muži do 30 rokov sa na treťom mieste umiestnil minuloročný víťaz kategórie Rastislav Bohuš z DHZ Suchá nad Parnou s časom 2 minúty 32 sekúnd. Na druhom mieste skončil Tomáš Bobiš z DHZ Hodruša - Hámre s časom 2 minúty 22 sekúnd a na prvom mieste s najlepším časom 2 minúty 19 sekúnd sa umiestnil víťaz Peter Baša z HaZZ v Trnave.

 

V kategórii muži nad 30 rokov na treťom mieste s časom 2 minúty 49 sekúnd skončil Peter Vida z DHZ Bojnice. Na druhom mieste sa s časom 2 minúty 34 sekúnd umiestnil Michal Libiček z DHZ TU Zvolen. Víťazom kategórie s časom 2 minúty 24 sekúnd sa stal Adrián Ficík z TFA Teamu Slovakia.

 

Po súťaži nasledovala zábava až do skorých ranných hodín. Chceli by sme sa poďakovať hasičom za účasť a predvedené výkony, ukázali že dokážu prekonať nielen disciplíny ale aj samých seba. Takisto našim sponzorom, bez ktorých by sa nám nepodarilo zorganizovať takúto kvalitnú akciu, konkrétne Obecný úrad Abrahám na čele so starostom Ing. Igorom Némethom, firmy CleanSol, Rovami a Šimúnek. Svojou pomocou podporili všetkých hasičov na súťaži.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies