Evu Novú príde do Kežmarku predstaviť jej režisér

NETKY.SK • 27 December 2015, 15:38 • 2 min
Evu Novú príde do Kežmarku predstaviť jej režisér

KEŽMAROK – Filmový klub Iskra v Kežmarku uzavrie tento rok, počas ktorého oslávil svoje piate výročie, projekciou nového slovenského hraného filmu Eva Nová.

slovakia

left justify in out

Snímku uvedie v kežmarskom kine osobne jej režisér a scenárista Marko Škop, a to v pondelok 28. decembra o 19:00. „Cením si, že ho k nám do Kežmarku príde predstaviť jeho režisér, žije totiž v Záhrebe a na Slovensko príde len na pár dní na Vianoce,“ uviedol dramaturg kežmarského filmového klubu Boris Švirloch. Vo filme zažiarila jedna z najlepších slovenských herečiek Emília Vášáryová.
Na Kežmarčanov bude čakať príbeh ženy bojujúcej o syna, ktorého pred rokmi opustila kvôli kariére.

 

„Pôjde o vyvrcholenie osláv našej päťročnice existencie, navyše o filme, ktorý ponúkneme, sa teraz veľmi veľa rozpráva,“ povedal Švirloch. Eva Nová, hlavná postava filmu, kedysi patrila medzi známych hercov socialistickej kinematografie, vysvetlil ďalej dramaturg klubu. Na protialkoholickom liečení ju však terapeuticky naformátovali, že život má zmysel, ale treba si usporiadať veci do poriadku. Eva sa preto rozhodne navštíviť svojho syna v malom meste, kam ho ešte ako dieťa odložila na výchovu k rodičom. „Ako to celé dopadne, zistia kežmarskí diváci počas projekcie,“ uzavrel Švirloch. V snímke sa jej režisér, ako sám povedal, pokúsil ponoriť do intimity rodiny.


Snímka ešte pred oficiálnou slovenskou premiérou odštartovala svoju púť po medzinárodných festivaloch, na ktorých upútala pozornosť nielen divákov, ale aj filmových kritikov. Na festivale v Toronte získala Cenu filmovej kritiky FIPRESCI.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies