EÚ si chce v boji proti drogám zavolať na pomoc hakerov

NETKY.SK • 4 Január 2017, 12:22 • 2 min
EÚ si chce v boji proti drogám zavolať na pomoc hakerov

BRUSEL – Európskej únii v boji proti obchodovaniu s drogami pomôžu hakeri a na efektívnejšiu prácu využije aj ďalšie moderné technológie. Vyplýva to zo stratégie Európskeho monitorovacieho centra pre drogy a drogovú závislosť (EMCDDA) do roku 2025, do ktorej nazrel belgický denník Le Soir.

slovakia

left justify in out

Protidrogové centrum chce využiť schopnosti hakerov, ktorí sa dokážu preniknúť na bežnému človeku neprístupný "dark web". Tam sa odohráva obchod s nelegálnymi látkami a zbraňami.

Stratégia do roku 2025 si dala za cieľ rýchlejšiu a efektívnejšiu reakciu na šírenie nových syntetických drog. V súčasnosti je každá látka, ak nie je na zozname zakázaných, v podstate povolená.

 

"Je potrebné využiť IT a analytické nástroje, aby sme včas spozorovali, aký je najnovší vývoj," zhrnul riaditeľ protidrogového centra Alexis Goosdeel.

 

Úlohou Európskeho monitorovacieho centra pre drogy a drogovú závislosť je poskytovať Európskej únii a jej členským štátom vecné, objektívne, spoľahlivé a porovnateľné informácie na európskej úrovni o drogách a drogovej závislosti a následkoch, ktoré spôsobujú. Jeho cieľom je prinášať dôkazy smerodajné pri tvorbe legislatívy a viesť iniciatívy na boj proti drogám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies