EL: Zenit si v Bruseli skomplikoval pozíciu, Mak: Urobíme všetko pre postup

NETKY.SK • 17 Február 2017, 12:01 • 2 min
EL: Zenit si v Bruseli skomplikoval pozíciu, Mak: Urobíme všetko pre postup

BRUSEL - Jeden z favoritov na celkové prvenstvo vo futbalovej Európskej lige 2016/2017, ruský Zenit Petrohrad, sa musí vyrovnať so značným sklamaním hneď na úvod vyraďovacej časti.

slovakia

left justify in out

Ruský zástupca vo štvrtkovom prvom zápase šestnásťfinále prehral 0:2 na pôde bruselského RSC Anderlecht a pred budúcotýždňovou domácou odvetou (23. 2. o 19.00 h SEČ) má o čom premýšľať. Hráči Zenitu napokon nevyťažili mnoho zo skutočnosti, že na prvé meranie síl sa takmer týždeň - od minulého piatka - pripravovali priamo v Belgicku.

 

Dvoma gólmi v úvodnej polhodine ich zmrazil rýchlonohý krídelník Frank Acheampong, najmä druhý presný zásah 23-ročného ghanského reprezentanta mieril do hitparád. V druhom polčase si Zenit vypracoval viacero príležitostí na skórovanie, oživením bol aj príchod slovenského krídelníka Róberta Maka v 65. minúte, na cenný zásah na súperovom ihrisku to však nestačilo.

"Nezačali sme dobre, nedarilo sa nám, dostali sme dva góly. Nevedeli sme sa prispôsobiť aktívnej hre domácich," povedal Mak pre svoj web. "Po zmene strán to už bolo o niečom inom. Hrali sme lepšie, mali sme aj šance. Žiaľ, gól sme nedali. Toto zaváhanie chceme napraviť v domácej odvete. Vieme, že to bude veľmi ťažké, keďže Anderlecht má dvojgólový náskok, ale určite sa to dá zvrátiť. Urobíme všetko pre postup," doplnil 25-ročný bratislavský rodák Mak. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies