Ebola si v západnej Afrike vyžiadala už 2296 životov

NETKY.SK • 9 September 2014, 18:07 • 2 min
Ebola si v západnej Afrike vyžiadala už 2296 životov

ŽENEVA - Už viac ako 2296 obetí si podľa najnovších údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyžiadala epidémia eboly, ktorá sa od decembra minulého roka šíri v západnej Afrike. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na správu WHO.

slovakia

left justify in out

Z bilancie WHO vyplýva, že spomedzi 4293 registrovaných prípadov ochorenia sa 2296 skončilo úmrtím pacientov.

 

Dnes zverejnené čísla, ktoré odrážajú situáciu do 6. septembra, naznačujú, že oproti predchádzajúcej bilancii sa počet úmrtí na ebolu zvýšil o takmer 200 prípadov. Znamená to však, že k zvýšeniu počtu obetí eboly došlo v priebehu jediného dňa, pretože predchádzajúca štatistika bola aktualizované 5. septembra.

 

Údaje z Libérie, ktorá je ebolou najväčšmi postihnutá, však aj v najnovšej bilancii WHO zachytávajú len obdobie do 5. septembra, takže skutočný počet obetí tejto choroby môže byť podľa agentúry Reuters oveľa vyšší. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies