Davis Cup: Slováci na prelome januára a februára doma proti Lotyšom

NETKY.SK • 28 Október 2013, 13:47 • 2 min
Davis Cup: Slováci na prelome januára a februára doma proti Lotyšom

LONDÝN - Tenisti Lotyšska budú súpermi Slovákov 31. januára - 2. februára v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2014 reprezentačných družstiev mužov. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Londýne.

slovakia

left justify in out

Základný žreb ročníka 2014 sa konal už 18. septembra, ale ITF sa v prípade I. a II. skupiny euroafrickej zóny rozhodla počkať na odohranie minulotýždňových zápasov Rusko - JAR (5:0) a Švédsko - Dánsko (3:2) v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny.

Tím SR sa piaty raz v rade zachránil v "II. lige" v hierarchii Davis Cupu, keď si 13. - 15. septembra v Bratislave poradil so Švédmi 3:2. "Mečířovci" neboli pred žrebom nasadení. Znamená to, že ak finalisti ročníka 2005 chcú v sezóne 2014 postúpiť do svetovej skupiny, v ktorej naposledy hrali v roku 2006, musia dosiahnuť tri víťazstvá v rade - dve vo svojej skupine a potom jedno v play-off o elitnú šestnástku ročníka 2015.

Slováci absolvujú najprv 1. kolo a potom prípadne finálové 2. kolo proti niekomu zo štvorice nasadených. Kvarteto nasadených tvorili Chorvátsko, Izrael, Rakúsko a napokon po svojom záchranárskom úspechu práve Švédsko namiesto Ukrajiny. Nenasadené krajiny boli spomenutá Ukrajina a ďalej Lotyšsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko a Slovinsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies