Danko dnes prijal veľvyslanca Nemecka v SR pána Joachima Bleickera

NETKY.SK • 27 September 2016, 16:17 • 2 min
Danko dnes prijal veľvyslanca Nemecka v SR pána Joachima Bleickera

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko, dnes na pôde parlamentu prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Nemeckej spolkovej republiky v SR J.E. pána Joachima Bleickera. Počas stretnutia sa zamerali na komplexné zhodnotenie dosiahnutej úrovne bilaterálnych vzťahov, ako aj na diskusiu o možnostiach ďalšej spolupráce, predovšetkým, čo sa týka hľadania impulzov na medziparlamentnej, európskej, ako aj hospodárskej a investičnej úrovni.

slovakia

left justify in out

"Oceňujeme vysokú úroveň vzťahov s Nemeckom. Nemecko je našim blízkym priateľom - ťažiskovým európskym a medzinárodným hráčom a ekonomickým partnerom. Rovnako nemecká menšina na Slovensku je významným obohatením našej kultúry i histórie," povedal predseda NR SR Andrej Danko.

 

Predseda NR SR Andrej Danko informoval Joachima Bleickera o priebehu predsedníctva SR v Rade EÚ, ktoré napreduje úspešne napriek tomu, že celí dosiaľ v mnohých oblastiach bezprecedentnej situácii. „Popri negatívnom výsledku britského referenda sa v EÚ spoločne musíme vysporiadať s viacerými mimoriadne vážnymi medzinárodnými výzvami. Aj preto som inicioval zvolanie neformálneho parlamentného samitu, ktorý sa zíde v Bratislave v dňoch 6. a 7. októbra," dodal Andrej Danko.

 

Andrej Danko, dnes prijal mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Švédskeho kráľovstva pani Helen Eduards.

 

V spoločnom rozhovore zhodnotili úroveň bilaterálnych vzťahov, ako aj možnosti ďalšej spolupráce na politickej úrovni, na úrovni parlamentov a hovorili aj o nových impulzoch pre realizáciu vzájomne výhodných obchodných aktivít. Venovali sa tiež predsedníctvu Slovenskej republiky v Rade Európskej únie a aktuálnym výzvam, ktorým Európska únia ako celok čelí.

 

„Teším sa, že predseda Švédskeho parlamentu pán Urbam Ahlin prijal moje pozvanie a zavíta v dňoch 6.-7. októbra do Bratislavy v rámci našej iniciatívy "Spoznajme sa lepšie", zameranej na otvorený a neformálny dialóg medzi parlamentami členských krajín EÚ o jej budúcom smerovaní," povedal predseda NRSR Andrej Danko.

 

Andrej Danko informoval Helenu Eduards o tom, že ambíciou slovenského predsedníctva je zvýšiť odolnosť Únie voči vonkajším aj vnútorným výzvam, obnoviť dôveru občanov v európsky projekt, a tiež priblížiť pozitívne príklady našej spolupráce bližšie obyvateľom členských krajín EÚ.

 

„Želáme si ďalšie posilnenie bilaterálnych slovensko-švédskych vzťahov na úrovni zákonodarných zborov. Verím, že tomu napomôže aj skupina švédsko-slovenskej spolupráce, ktorá bola v máji 2015 konštituovaná na pôde švédskeho parlamentu," dodal Andrej Danko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies