Dajte si pozor: Tlačenice v obchodoch nahrávajú zlodejom

NETKY.SK • 20 December 2013, 11:05 • 2 min
Dajte si pozor: Tlačenice v obchodoch nahrávajú zlodejom

BRATISLAVA - Pred sviatkami pribúda vreckových krádeží, polícia preto radí, ako sa nestať obeťou zlodejov. "Vreckárom" stačí na krádež pár sekúnd. Šikovne dokážu odpútať pozornosť, darí sa im v tlačeniciach.

slovakia

left justify in out

Dôležité je nenechávať si peňaženky a cennosti na miestach, odkiaľ ich možno ľahko vytiahnuť - v zadnom vrecku nohavíc, vo vrecku kabáta, navrchu kabelky, nákupnej tašky či v nákupnom vozíku. Podľa polície sa v praxi osvedčili peňaženky zavesené na krku pod oblečením. Pozor si treba dávať aj na platobné a bankomatové karty, ktoré sa dajú ľahko zneužiť. Kartu nie je vhodné nosiť pri dokladoch. Pri bezhotovostnom platení by si nakupujúci mali dávať pozor, aby predavač kartu vrátil. Pri výbere z bankomatu treba byť opatrný, či niekto nie je tak blízko, aby mohol zistiť PIN kód. Ten by nikdy nemal byť napísaný na papieri, prípadne dokonca rovno na karte. Peniaze po výbere z bankomatu treba ihneď schovať a neodchádzať s nimi v rukách. V prípade krádeže treba ihneď zavolať na políciu a v banke si nechať zablokovať karty.

Vlani v decembri policajti zaevidovali 168 vreckových krádeží, v porovnaní s predminulým decembrom je to o 40 prípadov menej. Zlodejom sa darilo aj pri vykrádaní áut, v štatistike je 387 prípadov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies