Colin Firth rokuje o účinkovaní v snímke Mary Poppins Returns

NETKY.SK • 21 Október 2016, 11:36 • 2 min
Colin Firth rokuje o účinkovaní v snímke Mary Poppins Returns

BRATISLAVA - Anglický herec Colin Firth rokuje o úlohe v pokračovaní muzikálu Mary Poppins (1964).

slovakia

left justify in out

Rodák z mesta Grayshott by mal v snímke s názvom Mary Poppins Returns stvárniť riaditeľa Fidelity Fiduciary Bank Williama Weatheralla Wilkinsa. V prípade dohody sa 56-ročný herec predstaví po boku Emily Blunt, Lin-Manuela Mirandu, Bena Whishawa, Emily Mortimer a Meryl Streep, ktorá stvárni sesternicu kúzelnej opatrovateľky Topsy.

 

Dej sa bude odohrávať v Londýne v období Veľkej hospodárskej krízy. Jane (Mortimer) a Michael (Wishaw) Banksovci, o ktorých sa Mary (Blunt) starala v prvom filme, sú už dospelí, pričom Michael je otcom troch detí. Po nešťastnej udalosti, ktorá zasiahne ich rodinu, sa čarovná opatrovateľka vráti a s pomocou kúziel a jej priateľa Jacka (Miranda) im pomôže znovu objaviť radosť, ktorá sa im vytratila zo života.

 

Réžiu má na starosti Rob Marshall, ktorý sa spolu s Marcom Plattom a Johnom DeLucom podieľa aj na produkcii. Autorom scenára je David Magee. Marc Shaiman a Scott Wittman napíšu nové skladby pre film a majú na starosti celkový soundtrack snímky. Film plánujú uviesť do amerických kín 25. decembra 2018.

 

 

Colin Andrew Firth sa pôvodne venoval divadlu, vo filme sa presadil vďaka historickej dráme Valmont (1989) režiséra Miloša Formana. Veľký úspech mu priniesla romantická komédia Denník Bridget Jonesovej (2001) a jej pokračovanie Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch (2004), pričom si zahral aj v tretej snímke zo série s názvom Dieťa Bridget Jonesovej (2016). V roku 2009 stvárnil hlavnú úlohu v dráme Single Man, ktorá mu vyniesla uznanie kritiky na celom svete, Volpi Cup z Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach, britskú filmovú cenu BAFTA a nominácie na Oscara a Zlatý glóbus. V roku 2011 získal Oscara, cenu BAFTA i Zlatý glóbus za stvárnenie kráľa Juraja VI. v historickej dráme Kráľova reč (2010). Okrem toho si zahral aj v snímkach ako Anglický pacient (1996), Zamilovaný Shakespeare (1998), Láska nebeská (2003), Dievča s perlou (2003), Kúzelná opatrovateľka (2005), Konečne spolu (2007), Mamma Mia! (2008), Dorian Gray (2009), Jeden musí z kola von (2011), Koľaje osudu (2013) či Kúzlo mesačného svitu (2014).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies