Čistý zisk Deutsche Telekomu v 1. štvrťroku klesol o 50 %

NETKY.SK • 10 Máj 2012, 08:14 • 2 min
Čistý zisk Deutsche Telekomu v 1. štvrťroku klesol o 50 %

Čistý zisk Deutsche Telekomu v 1. štvrťroku klesol o 50 %

slovakia

left justify in out

img

Čistý zisk Deutsche Telekomu sa v 1. kvartáli medziročne prepadol o 50 %. Hlavnou príčinu sú však jednorazové výdavky na reštrukturalizáciu koncernu, konkrétne na vyrovnania v súvislosti s odchodom zamestnancov do predčasného dôchodku.
      Nemecký telekomunikačný koncern uviedol, že jeho operácie v Európe sa stabilizovali. Deutsche Telekom zaznamenal mierny rast v  USA, kde sa musel vzdať plánov na predaj svojej divízie koncernu AT&T z dôvodu nesúhlasu regulačného úradu.
      Čistý zisk v trojmesačnom období od januára do konca marca klesol na 238 miliónov eur zo 480 miliónov eur v rovnakom období vlani. Tržby klesli o 1,1 % na 14,43 miliardy eur.
      Deutsche Telekom dal 464 miliónov eur na program predčasného odchodu do dôchodku, ktorý je súčasťou jeho reštrukturalizačného programu.
      Šéf koncernu René Obermann je však s výsledkami za 1. kvartál spokojný. Uviedol, že Deutsche Telekom zaznamenal vo všetkých oblastiach pokrok. Predovšetkým v USA sa výsledky mierne zlepšili, pričom v Európe sa situácia stabilizovala.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies