Čepelová stále nemôže uveriť, že zdolala hráčku z inej planéty

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 16:43 • 2 min
Čepelová stále nemôže uveriť, že zdolala hráčku z inej planéty

CHARLESTON - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa aj deň po utorňajšom senzačnom triumfe dvakrát 6:4 nad americkou líderkou svetového rebríčka Serenou Williamsovou v 2. kole v Charlestone zdráha prijať tento úspech ako fakt a nie prvoaprílový žart.

slovakia

left justify in out

"Sama neviem, ako sa mi to podarilo," so smiechom povedala 20-ročná Košičanka pre agentúru SITA a dodala: "Nepozerala som sa na to, kto stojí na druhej strane dvorca. Snažila som sa koncentrovať na vlastný výkon, brať to loptičku za loptičkou a bojovať. Pred zápasom som bola nervózna, ale na kurte to zo mňa opadlo a užívala som si to. Hralo sa mi dobre." 

 

Zverenkyňa Martina Zathureckého viedla v prvom sete 5:0, neskôr však čelila brejkbalu na 5:5: "Ja som skôr čakala, že to bude 0:5... Priznám sa, vývojom som bola prekvapená. Ja som od toho stavu 5:0 robila to isté ako dovtedy, lenže ona začala menej kaziť a už predvádzala tú svoju hru. Som rada, že sa mi napokon podarilo získať ten set. Uvedomovala som si, že mám k dobru servis a môžem to dotiahnuť. Bol to vážny moment, ale verila som si a nepripúšťala som si to hroziace vyrovnanie." 

 

Fedcupová reprezentantka SR Čepelová dosiaľ mala na konte tri skalpy súperiek z Top 30, ale ani jeden z Top 15. Teraz ako štvrtá Slovenka v histórii po Kataríne Studeníkovej, Daniele Hantuchovej a Dominike Cibulkovej prekonala úradujúcu jednotku renkingu: "Zdolať Serenu je asi sen každej hráčky. Vôbec som to nečakala. Považujem to za veľký úspech. Ona akoby ani nehrala na tejto planéte. Teraz vyhrala v Miami, na tomto turnaji na antuke triumfovala trikrát, z toho dva razy za sebou. Stále nemôžem uveriť tomu, že som ju porazila. Je to super." 

 

Čepelová bude o svoje štvrté štvrťfinále na hlavnom profesionálnom okruhu bojovať s úspešnou z duelu Rusky Jeleny Vesninovej a Češky Petry Cetkovskej: "Som rada, že dnes mám voľno. Trochu totiž cítim koleno. Včera ma pri jednom pohybe začalo pobolievať. Bolo to počas druhého setu, ale ani si nespomínam, kedy presne. Bola som v takom ´laufe´.... Dúfam, že na štvrtok budem stopercentne fit. Zajtra príde nový zápas a nesmiem už myslieť na to víťazstvo nad Serenou. Inak môže nastať povestné bolenie brucha po hodoch."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies