Ceny ropy klesli takmer o 3 %, cena WTI sa dostala pod 45 USD za barel

NETKY.SK • 24 September 2016, 09:49 • 2 min
Ceny ropy klesli takmer o 3 %, cena WTI sa dostala pod 45 USD za barel

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali pokles takmer o 3 %, keď trhy zareagovali na informácie zo Saudskej Arábie, že na blížiacom sa stretnutí producentov ropy v Alžírsku, ktoré by malo riešiť otázku stability trhov, Rijád dohodu neočakáva. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla agentúra Bloomberg, ktorá uviedla, že Rijád neočakáva, že by na neformálnej schôdzke najväčších producentov ropy v Alžírsku malo padnúť nejaké rozhodnutie. Ceny ropy po týchto informáciách smerovali ihneď nadol.

 

Na začiatku dnešného obchodovania pritom zaznamenali rast a smerovali k najvyššiemu týždňovému nárastu za viac než mesiac. V tom období ich podporila správa agentúry Reuters, že Saudská Arábia je pripravená znížiť produkciu ropy, ak Irán bude súhlasiť so zmrazením svojej ťažby do konca tohto roka.

 

Situáciu následne zmenili spomínané informácie, že na schôdzke v Alžírsku k dohode o riešení nadmernej produkcie pravdepodobne nedôjde.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s novembrovým kontraktom klesla do 17.56 h SELČ o 1,33 USD (2,8 %) na 46,32 USD (41,31 eura) za barel (159 litrov). Za celý týždeň však predbežne zaznamenala rast o 1,6 %.

Cena americkej ľahkej ropy WTI klesla o 1,40 USD (2,9 %) na 44,92 USD/barel. Za celý týždeň predbežne vzrástla takmer o 5 %.

 

(1 EUR = 1,1214 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies