Britský herec Colin Firth požiadal o talianske občianstvo!

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 20:18 • 2 min
Britský herec Colin Firth požiadal o talianske občianstvo!

Londýn/Rím - Britský oscarový herec Colin Firth (56) požiadal na protest proti vystúpeniu ostrovnej monarchie z Európskej únie o talianske občianstvo.

slovakia

left justify in out

Hercova žiadosť má reálnu šancu na úspech, pretože Firth je dve desaťročia manželom talianskej producentky Livie Giuggioliovej, ktorá má podobne ako ich synovia Luca a Matteo dvojaké taliansko-britské občianstvo. Zo skoršieho vzťahu s americkou herečkou Meg Tillyovou má umelec najstaršieho syna Williama Josepha, ktorý je takisto hercom.

 

Rodák z Grayshottu v grófstve Hampshire, ktorého mohli slovenskí diváci vidieť napríklad vo filmoch ako Valmont, Pýcha a predsudok, Anglický pacient, Zamilovaný Shakespeare alebo Mamma Mia!, získal Oscara, Zlatý glóbus i britské ocenenie BAFTA za postavu britského kráľa Juraja VI. v britsko-austrálsko-americkom filme Kráľova reč.

Colin Firth, ktorý v uplynulých mesiacoch opakovane ostro kritizoval brexit, hovorí plynule po taliansky a žije v talianskom regióne Umbria.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies