Britského turistu na Zakynthose smrteľne bodol taxikár

NETKY.SK • 13 Júl 2011, 18:08 • 2 min
Britského turistu na Zakynthose smrteľne bodol taxikár

Britského turistu na Zakynthose smrteľne bodol taxikár

slovakia

left justify in out

img

Grécky taxikár smrteľne bodol 19-ročného britského turistu, ktorý ho s priateľmi podľa svedkov rozhneval laserovými ukazovadlami. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
      K incidentu došlo nadránom v letovisku Laganas na ostrove Zakynthos. Svedkovia uviedli, že skupina piatich mladých Britov opakovane svietila laserovými ukazovadlami na dvoch taxikárov vo veku 21 a 25 rokov. Viedlo to k bitke, pri ktorej jeden z Grékov vytiahol nôž.
      "Použil nôž a bodol všetkých piatich. Jeden z nich zomrel, zvyšných štyroch hospitalizovali, nie sú však vo vážnom stave," uviedol zástupca polície. Podľa ďalšieho zdroja 19-ročného Brita bodli do srdca. Jeden z taxikárov sa priznal, pričom oboch vodičov zatkli.
      Briti tvoria takmer pätinu z 15 miliónov turistov, ktorí ročne zavítajú do Grécka. Mnoho letovísk, vrátane Laganasu, však čoraz viac sužuje problém opitých, násilníckych turistov - často práve Britov.
      "Musíme sa rozhodnúť, aký turizmus chceme," povedal starosta Zakynthosu Stelios Bozikis pre grécky rozhlas s tým, že odsudzuje útok, no tiež bezohľadné správanie turistov.
Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies