Bez tepla a teplej vody zostalo takmer 2500 bytov, hotel a 3 školy

NETKY.SK • 27 Október 2010, 07:05 • 2 min
Bez tepla a teplej vody zostalo takmer 2500 bytov, hotel a 3 školy

Bez tepla a teplej vody zostalo takmer 2500 bytov, hotel a 3 školy

slovakia

left justify in out

img

Takmer 2500 bytov na najväčšom považskobystrickom sídlisku Rozkvet a niekoľko inštitúcií zostalo v pondelok (25. 10.) a dnes bez tepla a teplej vody. V dôsledku zimy prerušili školskú dochádzku aj v najväčšej základnej škole v meste.
Podľa konateľa spoločnosti Pov Byt Pavla Bera výpadok tepla spôsobila porucha na starom horúcovodnom potrubí pod sídliskom Rozkvet. "Poruchu spôsobilo prehrdzavenie starého horúcovodného potrubia, v dôsledku čoho sme odstavili časť sídliska Rozkvet. Na poruche intenzívne pracujeme a po jej odstránení bude celé sídlisko Rozkvet opäť pripojené," dodal Bero.
O poruche, ktorá sa stala v pondelok (25. 10.) popoludní, informovala spoločnosť až dnes ráno po siedmej hodine. Prerušenie dodávky tepla a teplej vody sa dotklo okrem 2422 bytov aj okresného archívu, Strednej priemyselnej školy, hotela Študent, Strednej odbornej školy a Základnej školy Slovenských partizánov, kde dnes poslali domov viac ako 700 detí.
"Ráno pred šiestou mi volal školník, že v budove školy sa nekúri. Rodičov, ktorí vodili deti do školy, sme informovali, aby ich dnes nechali doma, keďže v triedach bolo okolo 14 stupňov, čo je absolútne nevhodné pre dlhodobý pobyt detí v miestnosti," povedala riaditeľka ZŠ Slovenských partizánov Iveta Štiborová s tým, že o odstávke tepla spoločnosť Pov Byt školu neinformovala.
Ako dodala, v zmysle vyhlášky dnes prerušila školskú dochádzku a informovala o tom mesto ako zriaďovateľa a neskôr i Krajský školský úrad v Trenčíne. Rovnako informovali rodičov, aby sledovali internetovú stránku meste, z ktorej sa dozvedia, či v stredu (27. 10.) bude vyučovanie pokračovať.  
Rozhorčení boli i obyvatelia väčšej časti najmladšieho sídliska Rozkvet, kde žijú najmä rodiny s deťmi a ktorých rovnako o odstávke tepla v pondelok nikto neinformoval. "Prikurujeme si plynom, no ani to nestačí. Máme celkovo studený byt, jedno dieťa mám zdravotne postihnuté a býva často choré. Sme naobliekaní a vodu na umývanie si musíme prihrievať," povedala Ivana Michalcová a zdôraznila, že nejde o prvé prerušenie dodávky tepla a teplej vody na sídlisku.
K výpadkom kúrenia došlo v Považskej Bystrici počas tejto vykurovacej sezóny už viackrát, naposledy začiatkom októbra, keď zostalo bez tepla a teplej vody viac ako 1000 bytov na sídliskách Rozkvet a SNP. Súviseli s rekonštrukciou tepelných rozvodov v meste.
"V tomto roku sme zrekonštruovali takmer 9 kilometrov rozvodov. Na nových rozvodoch túto zimu nepredpokladáme žiadne poruchy. Čo sa týka starých rozvodov, tam sa porucha môže vyskytnúť i napriek tomu, že staré rozvody máme overené, otlakované," dodal Bero s tým, že staré rozvody sú ešte od zdroja v teplárni až po miesto, kde sa stala porucha. S mestom má podľa neho Pov Byt dohodu, že v centre mesta sa tento rok rozvody rekonštruovať nebudú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies