Bajan stiahol bod o parkovaní v Petržalke z rokovania

NETKY.SK • 22 September 2015, 12:42 • 2 min
Bajan stiahol bod o parkovaní v Petržalke z rokovania

BRATISLAVA – Starosta bratislavskej mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan bod o parkovacej politike v Petržalke z dnešného rokovania zastupiteľstva stiahol.

slovakia

left justify in out

Bratislavský mestský a petržalský miestny poslanec Milan Vetrák ešte predtým povedal, že chce na mestské zastupiteľstvo predložiť zmluvu na zabezpečenie prevádzky parkovacieho systému v bratislavskej Petržalke. Ako dnes povedal pred novinármi, petržalský starosta Vladimír Bajan doteraz nepredložil petržalskému zastupiteľstvu koncesnú zmluvu. „V prípade, že táto zmluva nebude vo štvrtok schválená, vyzývam všetkých obyvateľov Petržalky, aby nikomu nič za parkovanie neplatili. Rovnako vyzývam starostu Petržalky, aby v prípade, že mu na dnešnom a aj štvrtkovom zastupiteľstve neprejdú jeho vlastné návrhy o parkovaní, aby zvážil vzdanie sa svojej funkcie,“ vyhlásil Vetrák s tým, že ak tak Bajan neurobí, príde s návrhom na zosobnenie výdavkov, ktoré starosta vynaložil na reklamnú kampaň o parkovacej politike, s ktorou nikto nesúhlasí.

 

Petržalskú parkovaciu súťaž kritizuje aj petržalský poslanec Peter Cmorej. „Súťaž mohla byť transparentnejšia, podľa mňa bol porušený Zákon o verejnom obstarávaní aj Zákon o majetku obcí. Nie som taký radikálny ako Vetrák, nemyslím si, že by mal starosta odstúpiť z funkcie. Verím, že materiál, ktorý sa týka parkovania, na dnešnom zastupiteľstve odmietneme a vyzveme starostu, aby pripravil novú transparentnú súťaž,“ pripomenul Cmorej. „Všetkým nám ide o to, aby sme prijali parkovaciu politiku, aby katastrofálny stav s parkovaním v Petržalke nepretrvával,“ doplnil poslanec s tým, že súťaž by mali vypísať ešte raz, aby do konca tohto roka v mestskej časti spustili parkovaciu politiku, ktorá bude výhodná pre občanov a nie pre vybranú firmu. Ako uvádza Cmorej vo svojom informačnom materiáli, súťaž bola ušitá na mieru jednému uchádzačovi a nikto iný na Slovensku nevedel samostatne splniť požadované podmienky. Podľa neho existuje aj podozrenie, že víťazná firma vedela podmienky súťaže dopredu. Cmorej tiež prízvukuje, že zmluva je neplatná, pretože ju neschválilo zastupiteľstvo tak, ako to vyžaduje Zákon o majetku obcí. Víťazom súťaže na prevádzkovanie parkovacieho systému je firma EEI, ktorá bude zmluvným partnerom. Zmluvu s firmou podpísala mestská časť Petržalka v júni tohto roka.

 

Problematiku parkovania v Petržalke mali miestni poslanci riešiť dnes na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Mali schváliť aj všeobecne záväzné nariadenie, ktoré upraví všetky podmienky prevádzkového poriadku. Parkoviská v Petržalke sú v súčasnosti preplnené, autá sú zaparkované na chodníkoch a matky s kočíkmi či vozičkári majú pre ne často sťažený pohyb. Problémom je aj to, že pred domami parkujú autá s mimobratislavskými poznávacími značkami. Samospráva chce od nového roku zavádzať na celom svojom území nový parkovací systém, ktorý má uprednostniť ľudí s trvalým pobytom a zaviesť do celého systému parkovania poriadok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies