Zavárame uhorky a uhorkové rezy. Gurmán Uhorky.
Uhorky.
Najskôr si pripravíme nálev. Do hrnca dáme 1 liter octu, 4 litre vody, 80 dkg cukru, 2 nakladače , 1 PL soli, necháme zovrieť a vychladnúť. Tento nálev nám postačí asi na 10 kg uhoriek. Na dno pohárov dáme kúsok kôpru, koliesko cibule, 3 ks nového korenia, 3 ks čierne korenia, 1 bobkový list. Uložíme dôkladne umyté uhorky, zalejeme nálevom a dobre uzatvoríme. Sterilizujeme 10 minút na 80 °C. Do pohárov môžeme pridať cesnak, chren, mrkvu.
Uhorkové rezy.
4 kg uhoriek, 200 g soli, 1 l vody,
0,75 l ocot, 150 g kryštálový cukor, 500 g cibule nakrájanej na kolieska, chren, kôpor, bobkový list, celé čierne a nové korenie. Uhorky umyjeme, rozkrojíme na 4 časti, vyberieme semienka, dobre posolíme a necháme odpočinúť 12 hodín. Do pohárov dáme kôpor, bobkový list a korenie, uložíme uhorky, ktoré prevrstvíme cibuľou a strúhaným chrenom. Vodu, ocot a cukor prevaríme a zalejeme uhorky. Poháre zatvoríme a sterilizujeme 10 minút v rúre pri teplote 175 ° C.
Zdroj: autor redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies