Karfiol.
Zo 750 ml vody, 250 ml octu, 20 g soli, 30 g kryštálového cukru si uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť. Medzi tým si rozoberieme karfiol na malé ružičky a namočíme ho na 20 minút do mierne slanej vody. Vyberieme a uložíme ho do umytých pohárov. Môžeme pridať na kolieska nakrájanú mrkvu, uhorku, červenú papriku, alebo červenú cibuľu. Zalejeme nálevom, poháre dobre uzavrieme a sterilizujeme 15 minút pri bode varu.
Cibuľka.
Cibuľku si očistíme a uložíme do pripravených pohárov. Zalejeme horúcim nálevom ktorý si uvaríme z 1 litra vody, 25 g soli, 80 g cukru a 0,25 l octu. Do každého pohára (0,7l) pridáme 6 zrniek nového korenia, 6 zrniek čierneho korenia a 1 bobkový list. Na spestrenie môžeme k cibuľkám priložiť aj inú zeleninu. Sterilizujme 15 minút pri 100°C.
Zdroj: TASR
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies