Zavárame broskyne a varíme lekvár. Gurmán Broskyňový kompót.
Broskyňový kompót.
Najskôr si uvaríme nálev. Do 1 litra vody pridáme 400 g kryštálového cukru, necháme rozpustiť a vychladnúť. Broskyne dôkladne umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky, uložíme do pohárov a zalejeme nálevom. Poháre uzatvoríme, sterilizujeme 15 minút na 85 °C. Broskyne môže zavárať celé, polené, v šupke, aj bez šupky.
Broskyňový lekvár.
Na 1 kg očistených broskýň potrebujeme 600 g kryštálového cukru. Broskyne ošúpeme, ak nejde šupka dolu, ponoríme ich do vriacej vody, pokrájame na malé kúsky, pridáme cukor a dáme variť do väčšieho hrnca. Keď sú rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom. Potom si po častiach naberáme lekvár do malej panvice a miešame, kým sa nevyparí voda. Nalievame do pohárov, uzatvoríme, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies