Vyskúšajte čokoládový dubajský cheesecake bez pečenia. Príprava pochúťky je rýchla a jednoduchá!

NETKY.SK • 6 Apríl 2025, 10:03 • 2 min
Vyskúšajte čokoládový dubajský cheesecake bez pečenia. Príprava pochúťky je rýchla a jednoduchá!

slovakia

left justify in out

Vďaka tomu, že tento cheesecake nevyžaduje pečenie, je príprava veľmi jednoduchá a rýchla. Ideálny je pre tých, ktorí nechcú stráviť dlhé hodiny v kuchyni, ale aj napriek tomu chcú pripraviť niečo výnimočné.


linkedinfacebooktwitterwhatsappinstagram

Čokoládový dubajský cheesecake bez pečenia je luxusný dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť kvalitnej čokolády a krémový mascarpone, pričom nevyžaduje pečenie, čo z neho robí ideálny výber pre tých, ktorí hľadajú rýchly, ale efektne vyzerajúci dezert na špeciálnu príležitosť.

Vďaka tomu, že tento cheesecake nevyžaduje pečenie, je príprava veľmi jednoduchá a rýchla. Ideálny je pre tých, ktorí nechcú stráviť dlhé hodiny v kuchyni, ale aj napriek tomu chcú pripraviť niečo výnimočné. 

A teraz už k receptu, ktorý vám umožní vytvoriť tento luxusný čokoládový dezert bez pečenia v pohodlí vášho domova.

Čokoládový dubajský cheesecake bez pečenia je luxusný dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť kvalitnej čokolády a krémový mascarpone.
Čokoládový dubajský cheesecake bez pečenia je luxusný dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť kvalitnej čokolády a krémový mascarpone.
Zdroj: sidechef.com

 

Ingrediencie:

Na základ:

200 g maslových sušienok

100 g roztopeného masla

Na čokoládovú vrstvu:

200 g dubajskej čokolády (najlepšie kvalitnej horkej čokolády)

200 ml šľahačky (35 %)

2 lyžice cukru

2 žĺtky

Na krémovú vrstvu:

250 g mascarpone

250 ml šľahačky (na vyšľahanie)

2 lyžice práškového cukru

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na ozdobenie:

50 g nasekaných pistácií

Kakaový prášok (na posypanie)

 

Tento dezert je ideálny pre špeciálne príležitosti a určite poteší každého milovníka čokolády a orientálnych chutí.
Tento dezert je ideálny pre špeciálne príležitosti a určite poteší každého milovníka čokolády a orientálnych chutí.
Zdroj: moribyan.com

Postup:

Príprava základu:

Rozdrťte maslové sušienky na jemný prášok (môžete použiť mixér alebo valček).

Zmiešajte rozdrvené sušienky s roztopeným maslom, aby vznikla hmota, ktorá sa dá stlačiť.

Zmes rozložte na dno formy (ideálne okrúhlu alebo štvorcovú) a rovnomerne stlačte. Umiestnite do chladničky, aby základ stuhol (asi 20-30 minút).

Príprava čokoládovej vrstvy:

V hrnci zohrejte šľahačku až tesne pred bod varu, potom ju nalejte na nasekanú dubajskú čokoládu.

Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a vznikne hladká hmota.

V samostatnej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom do svetlej a nadýchanej konzistencie.

Pomaly vmiešajte čokoládovú zmes do vyšľahaných žĺtkov. Vznikne hladká, jemná čokoládová vrstva.

Príprava krémovej vrstvy:

V miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom.

V inej miske vyšľahajte šľahačku, kým nebude pevná, a potom ju opatrne vmiešajte do mascarpone zmesi, aby vznikol hladký a nadýchaný krém.

Tvorba dezertu:

Na vychladený sušienkový základ nalejte čokoládovú vrstvu a rovnomerne ju rozotrite.

Na čokoládovú vrstvu opatrne naneste krémovú vrstvu z mascarpone a šľahačky.

Dezert nechajte stuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.

Ozdobenie:

Pred podávaním posypte dezert kakaovým práškom a nasekanými pistáciami.

Servírovanie:

Podávajte chladené a vychutnajte si tento luxusný dubajský čokoládový dezert, ktorý kombinuje bohatú čokoládovú chuť s jemným krémom a chrumkavým základom.
Je ideálny pre špeciálne príležitosti a určite poteší každého milovníka čokolády a orientálnych chutí.


Zdroj textu/foto: sidechef.com/moribyan.com


Autor: Lucie Balgová

Redaktorka spravodajského portálu Netky.sk. Venujem sa lifestylovým témam, psychológii, cestovaniu a gastronómii. Študovala som SOŠ masmediálnych a informačných štúdií. Aktuálne študujem vysokú školu svätého Cyrila a Metoda, taktiež v oblasti médií.

Netky
Letné prázdniny o
00 DNÍ00 HODÍN00 MINÚT00 SEKÚND
logo
Copyright © 2025 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies