Vďaka tomu, že tento cheesecake nevyžaduje pečenie, je príprava veľmi jednoduchá a rýchla. Ideálny je pre tých, ktorí nechcú stráviť dlhé hodiny v kuchyni, ale aj napriek tomu chcú pripraviť niečo výnimočné.
Čokoládový dubajský cheesecake bez pečenia je luxusný dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť kvalitnej čokolády a krémový mascarpone, pričom nevyžaduje pečenie, čo z neho robí ideálny výber pre tých, ktorí hľadajú rýchly, ale efektne vyzerajúci dezert na špeciálnu príležitosť.
Vďaka tomu, že tento cheesecake nevyžaduje pečenie, je príprava veľmi jednoduchá a rýchla. Ideálny je pre tých, ktorí nechcú stráviť dlhé hodiny v kuchyni, ale aj napriek tomu chcú pripraviť niečo výnimočné.
A teraz už k receptu, ktorý vám umožní vytvoriť tento luxusný čokoládový dezert bez pečenia v pohodlí vášho domova.
200 g maslových sušienok
100 g roztopeného masla
200 g dubajskej čokolády (najlepšie kvalitnej horkej čokolády)
200 ml šľahačky (35 %)
2 lyžice cukru
2 žĺtky
250 g mascarpone
250 ml šľahačky (na vyšľahanie)
2 lyžice práškového cukru
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
50 g nasekaných pistácií
Kakaový prášok (na posypanie)
Rozdrťte maslové sušienky na jemný prášok (môžete použiť mixér alebo valček).
Zmiešajte rozdrvené sušienky s roztopeným maslom, aby vznikla hmota, ktorá sa dá stlačiť.
Zmes rozložte na dno formy (ideálne okrúhlu alebo štvorcovú) a rovnomerne stlačte. Umiestnite do chladničky, aby základ stuhol (asi 20-30 minút).
V hrnci zohrejte šľahačku až tesne pred bod varu, potom ju nalejte na nasekanú dubajskú čokoládu.
Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a vznikne hladká hmota.
V samostatnej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom do svetlej a nadýchanej konzistencie.
Pomaly vmiešajte čokoládovú zmes do vyšľahaných žĺtkov. Vznikne hladká, jemná čokoládová vrstva.
V miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom.
V inej miske vyšľahajte šľahačku, kým nebude pevná, a potom ju opatrne vmiešajte do mascarpone zmesi, aby vznikol hladký a nadýchaný krém.
Na vychladený sušienkový základ nalejte čokoládovú vrstvu a rovnomerne ju rozotrite.
Na čokoládovú vrstvu opatrne naneste krémovú vrstvu z mascarpone a šľahačky.
Dezert nechajte stuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
Pred podávaním posypte dezert kakaovým práškom a nasekanými pistáciami.
Podávajte chladené a vychutnajte si tento luxusný dubajský čokoládový dezert, ktorý kombinuje bohatú čokoládovú chuť s jemným krémom a chrumkavým základom.
Je ideálny pre špeciálne príležitosti a určite poteší každého milovníka čokolády a orientálnych chutí.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies