MENINY , EDMUND
close

Dnes je 1. december 2023

EDMUND


Z histórie
1. DECEMBER 1835

Hans Christian Andersen publikoval svoju prvú knihu rozprávok

Hebrejský dátum: 5784.3
Juliánsky dátum: 2460280

Do sviatku
23d
Do víkendu
15h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Očakávaj Hospodina! Buď silný! Nech je pevné tvoje srdce. Očakávaj Hospodina!

Žalm 27:14

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

Vianočné pečenie: Plnené perníky

NETKY.SK • 10.12 • Čítanie 2 min

Perníky vyvolávajú asi u každého z nás pocit prichádzajúcich vianočných sviatkov a príjemnej vianočnej atmosféry, sú neodmysliteľnou súčasťou sviatočného stola v slovenských domácnostiach. Vyskúšajte recept na plnené perníčky, ktoré vám vydržia čerstvé niekoľko týždňov.

slovakia

left justify in out

Plnené perníčky

 

Ingrediencie

Cesto

650 g hladkej múky

250 g práškového cukru

100 g medu

50 g masla

4 vajcia

3 ČL kakaového prášku

2 PL marmelády

2 ČL sódy bikarbóny

2 ČL perníkového korenia

vanilka

 

Náplň

marmeláda podľa vlastného výberu

čokoláda na zdobenie

 

Postup

 

Cesto na perníky pripravíme 24 hodín pred pečením. Všetky ingrediencie vložíme do nádoby šľahača a vymiešame na cesto, ktoré nesmie byť veľmi husté a tuhé. Odložíme ho do chladnej miestnosti, nie do chladničky. Cesto vyberieme z nádoby a dáme na stôl, prípadne podložku, ktorú si pred prípravou cesta pomúčime. Rozvaľkáme ho na asi 0,5 cm hrúbku. Vykrajujeme rôzne tvary a veľkosti perníkov a ukladáme ich na plech s mastným papierom s medzerami aspoň 2 cm, pretože pri pečení zväčšia svoj objem. Pečeieme pri teplote 220°C asi 5 minút. Počas pečenia sledujeme, aby boli perníky upečené len jemne. Po upečení ich vyberieme a necháme vychladnúť.

 

Na polovicu perníkov natrieme vrstvu marmelády a druhú polovicu perníkov jemne priložíme na marmeládu. Dáme pozor, aby marmeláda nevytekala po okrajoch. Naplnené perníky necháme stuhnúť v chladničke. 

 

Na obtiahnutie perníkov zohrejeme čokoládu. Perníky namáčame postupne v čokoláde tak, aby boli obtiahnuté po celom povrchu. Perníky môžeme posypať dekoračnými cukríkmi, marcipánovými ozdobami alebo podrvenými orieškami. 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Jeseň
JESEŇ SKONČÍ O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona