Varíme na Vianoce - Kapustnica.

NETKY.SK • 23 December 2011, 09:37 • 2 min
Varíme na Vianoce - Kapustnica.

Varíme na Vianoce - Kapustnica. Gurmán Suroviny 1 kg kapusty, 1 malé údené koleno, 0,5 bravčových kostí, 50 g sušených hríbov, 2 cibule, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 3 bobkové listy, po 10 zrniek nového a čierneho korenia, soľ, mletá sladká

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

1 kg kapusty, 1 malé údené koleno, 0,5 bravčových kostí, 50 g sušených hríbov, 2 cibule, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 3 bobkové listy, po 10 zrniek nového a čierneho korenia, soľ, mletá sladká paprika, olej, slanina, klobása, 1 PL hladkej múky,

Príprava:

Do väčšieho hrnca dáme prepláchnutú kapustu, údené koleno, bravčové kosti, bobkový list, celé korenie, nové korenie, soľ, cesnak, vodu a dáme variť. Keď je koleno na polovicu uvarené, pridáme vopred namočené hríby, klobásu a spolu dovaríme do mäkka. Koleno, klobásy a kosti vyberieme, mäso oberieme, pokrájame a vložíme späť do kapusty. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky, opečieme na oleji, pridáme múku, mletú papriku, krátko opražíme a nalejeme do hrnca. Dochutíme soľou, mletým korením, krátko povaríme a odstavíme.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies