V nedeľu upečieme obrátený hruškový koláč.
Suroviny :
3 PL polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 4 PL rozpusteného masla, 3 vajcia, hrušky, škoricový cukor, kryštálový cukor, strúhanka, maslo na vytretie formy,
Príprava:
Tortovú formu vytrieme maslom, vysypeme strúhankou a pokvapkáme 2 lyžicami rozpusteného masla. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky, múku a zvyšné maslo. Na dno formy uložíme očistené a na plátky nakrájané hrušky, osladíme, posypeme škoricovým cukrom, nalejeme cesto a pečieme asi 40 minút. Po upečení ešte teplé obrátime, vyklopíme a pocukrujeme.
Čas prípravy: 80 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies