V nedeľu si pripravíme čerešňový koláč s posýpkou.
Suroviny:
2 šálky polohrubej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vajíčko, ½ šálky mlieka, 125 g palmarínu, čerešne.
Príprava:
Do misy nasypeme múku, časť kryštálového cukru, prášok do pečiva a vajíčko. V hrnci si zohrejeme mlieko, palmarín, druhú časť cukru ručným šľahačom opatrne zmiešame so sypkou hmotou v miske. Takto pripravené cesto vylejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na koláč uložíme umyté a odkôstkované čerešne, posypeme posýpkou, ktorú sme si pripravili z 2 PL masla, 3-4 PL hrubej múky a3 PL kryštálového cukru. Upečieme.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies