V nedeľu si upečieme hruškovú tortu. Gurmán Suroviny 150 g masla, 70 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilku, 2 vajíčka, štipku soli, 3-4 hrušky, Príprava Hrušky očistíme a pokrájame na mesiačiky.
Suroviny:
150 g masla, 70 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilku, 2 vajíčka, štipku soli, 3-4 hrušky,
Príprava:
Hrušky očistíme a pokrájame na mesiačiky. Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a uložíme hrušky. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme roztopené maslo, štipku soli, múku a prášok do pečiva. Vyšľahané cesto vylejeme na hrušky, prikryjeme alobalom a pečieme predhriatej rúre 45 minút pri 175°C. Upečené necháme vychladnúť, preklopíme, takže hrušky budú na vrchu. Posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies