Polievka zo zelenej fazuľky. Suroviny pre 4 osoby: ½ kg zelenej fazuľky, 4 väčšie zemiaky, olej, 1 PL cukru, 1 PL octu, 3 PL hladkej múky, smotana na varenie, kôpor, soľ, bobkový list
Príprava:
Fazuľku umyjeme, zbavíme bočných vlákien, nakrájame a na polovicu uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali soľ a bobkový list. Potom vložíme očistené, nakrájané zemiaky a spolu dovaríme. Z oleja a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme asi 1 dcl vody, pridáme smotanu na varenie a vlejeme do polievky. Nakoniec pridáme čerstvý nakrájaný kôpor, cukor, ocot a necháme prejsť varom. Podávame s chlebom
Kyjevské kuracie prsia.
Suroviny pre 4 osoby:
4 rezne z kuracích pŕs, 20 dkg tvrdého syra, 10 dkg masla, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, hladká múka, strúhanka, 2 vajíčka, olej na vyprážanie
Príprava:
Prsia nožom s dlhšou čepeľou v strede narežeme (urobíme kapsu). Syr nastrúhame, zmiešame s maslom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech a vypracujeme hmotu ktorou naplníme mäso. Otvor uzavrieme špáradlom. Obalíme v trojobale, vyprážame z oboch strán v rozpálenom oleji. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša.
Bábovka.
Suroviny:
4 vajcia, 200 g práškového cukru, 200 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 dcl vody, 1 dcl oleja, 1 PL kakaa,
Príprava:
Žĺtky oddelíme od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor, vanilkový cukor a šľahačom vymiešame. Postupne pridávame múku rozmiešanú s práškom do pečiva, vodu a olej, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Formu na bábovku vytrieme maslom, vysypeme múkou na nalejeme 2/3 cesta. Do zvyšného zamiešame kakao a nalejeme do formy na svetlé cesto. Kto má rád, môže pridať do cesta hrozienka.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies